Aşiret düğününde silahlar sustu, havai fişek atıldı

Güncelleme Tarihi:

Aşiret düğününde silahlar sustu, havai fişek atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 10:27

Hakkari'de, Jirki Aşireti'ne mensup işadamı Hamit Ege'nin oğlu Sedat Ege ile Van'daki Gevdan Aşireti'ne mensup Nadir Soydan'ın kızı Nevin Soydan iki gün iki gece süren düğünle dünya evine girdi. Kentteki aşerit düğününde ilk kez silahlar kullanılmadı, yerine havai fişekler atıldı. Havai fişek gösterisini silah sesi zannedenler kısa süreli panik yaşadı. Ancak havai fişek olduğunu anlayan davetliler, halaylar çekti.

Aşiret düğününde silahlar sustu, havai fişek atıldı
Haberin Devamı

Hakkarili Jirki Aşireti'ne mensup işadamı Hamit Ege'nin oğlu 24 yaşındaki Sedat Ege ile Van'daki Gevdan Aşireti'ne mensup Nadir Soydan'ın 23 yaşındaki kızı Nevin Soydan, iki gün iki gece süren görkemli düğünle evlendi. Aşiret düğününde silahlar yerine havai fişekler atıldı. Düğünün ilk gününde davetliler halay çekerken, havai fişek gösterisi yapıldı. Havai fişek gösterisinin çevrede silah sesi olarak algılanması kısa süreli bir panik yaşanmasına neden oldu. Davetliler, halay çektikleri sırada yaşadıkları kısa süreli paniğin ardından halay çekmeye devam etti. Damat Sedat Ege, adet gereği ellerine aldıkları kınaların üzerinde yaktıkları mumlar eşliğinde düğünün yapıldığı alana getirildi.

/images/100/0x0/567933eff018fb32748b0edb
Düğünün ikinci gününde Jirki Aşireti mensupları, Peşmerge kıyafeti ‘şelşepik’ giyerek çalınan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.Damadın babası Jirki Aşireti'ne mensup işadamı Hamit Ege, son zamanlarda atılan maganda kurşunları nedeniyle düğünlerde çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Ege, “Batıda olsun, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinde olsun bir çok düğünde en az bir iki kişi maganda kurşununa kurban gidiyor. Düğün magandaları yüzünden anne babalar çocuksuz, çocuklar anne babasız kalıyor. Düğünümüzde havai fişekleri kullanılmamızdaki amaç, bunları protesto etmek ve bir daha böyle üzücü olayların yaşanmasını engellemektir” dedi.

 

<ımg>

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!