Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim? Korona virüs aşısında 2. aşama başlıyor! İşte e Nabız aşı sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim Korona virüs aşısında 2. aşama başlıyor İşte e Nabız aşı sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 02:47

Aşı sırası sorgulama ekranı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklama ile yeniden gündeme geldi. Koca, aşılamada 2. aşamanın yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşların bakımından sorumlu kişilere yapılmak üzere başlanacağını duyurdu. 90 yaş üzeri vatandaşlar da 2. aşı programı kapsamında aşılarını olacaklar. Korona virüs aşı sırası sorgulama işlemi e-Nabız ve SMS ile öğrenilebilecek. İşte, korona virüs aşı sırası öğrenme ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Koronavirüs aşısı öğrenme, aşılama programı kapsamında takip ediliyor. İlk olarak sağlık çalışanlarına uygulanan aşılarda 2. aşama 19 Ocak'tan itibaren başlıyor. 4 aşamadan oluşan aşı programlamasına göre korona aşı sorgulamaları Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj ile öğreniliyor. 2. aşamanın ardından 65 yaş üstü vatandaşlara aşı yapılacak.

2. AŞAMA NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Aşılamada son durumu paylaşan Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle;

81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek.

Haberin Devamı

Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor.

Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim Korona virüs aşısında 2. aşama başlıyor İşte e Nabız aşı sorgulama ekranı

KİMLER AŞI ÖNCELİĞİNE SAHİP OLACAK?

1- SAĞLIKÇILAR: Belirlenen takvime göre koronavirüs aşıları öncelikle sağlık personeline yapılacak. Türkiye’de kamuda, üniversitede ve özel hastanelerde toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık personeli bulunuyor. İlk etapta 3 milyon doz aşının yarısı, 28 gün sonra da diğer yarısı sağlık personeline uygulanacak. Bu da 2 milyon 239 bin 772 doz aşı demek.

2- 65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK HASTALAR: Geriye kalan 760 bin 228 doz aşının ise toplam 380 bin 114 kronik rahatsızlığı bulunan 65 yaş üstü vatandaşa uygulanması planlanıyor. Ancak ilk dozlar yapıldıktan sonra Çin’den sipariş edilen diğer 47 milyon doz aşının ülkeye peyderpey ulaşması durumunda, sağlık personeli ikinci dozu almadan, geriye kalan 65 yaş üstü ve riskli gruplar aşılanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

3- RİSKLİ ORTAMDA ÇALIŞANLAR: Daha sonra toplumda yüksek riskli ortamlarda, kritik işlerde çalışanların aşılanması düşünülüyor. Bunlar arasında askerler, polisler, adliye ve yargı hizmetlerinde çalışanlar, öğretmenler, akademik personel, gıda sektöründe çalışanlar, toplum için lojistik öneme sahip yerlerde çalışanlar (belediye hizmetleri, elektrik, su, çöp toplama, itfaiye, kargo görevlileri) bulunuyor.

4- DİĞER VATANDAŞLAR: Daha sonraki planlamada 50 ile 64 yaş arası kronik hastalığı olanlar ve 50-64 yaş arası diğer kişiler bulunacak ve giderek 50 yaş altı kronik hastalığı olanlar, 18-49 yaş arası genç yetişkinler aşılanacak. Topluma aşı uygulaması ağırlıklı olarak aile sağlığı merkezlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

E NABIZ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

AŞI SIRASI SORGULAMA

Vatandaş randevu tarihinde, randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek. Burada aşıyı uygulayacak sağlık personeli, "AŞILA" uygulaması üzerinden vatandaşın sorgulamasını yapacak. Uygulama üzerinden, kişiye uygulanacak aşının barkodu okutulacak ve kaydedilecek.

Bu işlemlerin ardından aşı uygulaması yapılacak. Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak. Bu randevunun bilgileri de vatandaşa kısa mesajla iletilecek. Vatandaşlar randevu ve aşı bilgilerine e-Nabız üzerinden de ulaşabilecek.
Randevu bilgileri, e-Nabız ve MHRS uygulamalarından da öğrenilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!