Arzu’nun yıkılan hayalleri

Güncelleme Tarihi:

Arzu’nun yıkılan hayalleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sinema oyuncusu olmayı düşleyen Arzu Hancıoğlu, şöhret basamaklarını tırmanırken, gönlünü bir gaspçıya kaptırdı. Hayatı biranda altüst olan Arzu, kendisini demir parmaklıkların arkasında buldu.

ANNESİZ büyüyen ve sinema oyuncusu olmak isteyen Arzu Hancıoğlu, liseyi bitirdikten sonra hayallerine adım adım yaklaştı. Ünlü tiyatrocu Abdullah Şahin sayesinde tiyatroyla tanıştı ve amatör tiyatrocu oldu. Derken kaydolduğu ajans ona şans kapısını daha da araladı. Arzu, 'Şehnaz Tango' dizisinde Perran Kutman ve Erdal Özyağcılar'la oynama fırsatı buldu. Pınar Eliçe'nin, Bendeniz'in kliplerinde oynadı ve ismi İbrahim Tatlıses'e kadar ulaştı. Tatlıses, genç kadına 'Fırat' dizisinde rol verdi. Ancak o dönemde hayatına Ali Kemal Gündoğdu girdi.

Ali hayatını değiştirdi

Evet, ortak bir arkadaşları vasıtasıyla tanıştıkları Ali, genç kadının hayatını ikinci kez değiştirdi. Genç kadın o günleri şöyle anlatıyor: ‘‘Ali ilk görüşte aşık olduğunu söyledi. Bense sonra, sonra... Ama tanıdıkça sevdim onu. Tutuldum. Çok zekiydi. Önce zekásı etkiledi beni.’’

Ali, Karadenizli bir ailenin 13 çocuğundan biriydi. 28 yaşındaydı. Arzu onun hakkında her şeyi bildiğini düşünüyordu: ‘‘Gündoğdu Ağır Taşımacılık adında şirketi vardı. İşadamıydı yani. Babam ve ağabeyimle tanıştırdım. Efendi, ilişkisinde ciddiydi. Bizimkiler de benimsediler onu. Beni seven, sahip olan bir erkek ararken, bulmuştum...’’ Arzu ile Ali kısa sürede evlenmeye karar verdiler. Genç kadın, Ali'nin kıskançlıkları yüzünden aldığı oyunculuk tekliflerini elinin tersiyle itti ve oyunculuk kariyerine son noktayı koydu. Ancak genç kadının şöhrete tercih ettiği mutluluk, 12 Şubat günü kabusa dönüştü. Mutluluklarını yaşayacakları yuvayı bulmak için Avcılar'daki emlakçılarla görüşmeye giden Arzu, Ali'nin otomobilini aldı. Genç kadın o günü şöyle anlatıyor:

Ali yer yarıldı, içine girdi

‘‘Polisler arabayı durdurup arama yapmak istediler. Bir sorunum olmadığı için korkmadım ama bana sürekli Ali'yi soruyorlardı. 9 gün gözaltında kaldım. Ali ortalarda yoktu. ‘Gasptan aranıyor' dediler. Soru yağmuruna tuttular. Bir şey bilmediğim için sadece tanıdığım arkadaşlarının isimlerini verdim. Sonra yardım ve yataklıktan tutuklandım. Ailem de, ben de eğer Ali'nin ifadesi olursa serbest kalacağımı biliyorduk. Ancak Ali sanki yer yarılmış, yerin dibine girmişti. Bu arada içeride bambaşka bir dünya ile tanıştım. İbrahim Tatlıses'in otelinde elimde portakal suyu bardağı ile attığım şen kahkalar nerede, bir ranzanın üst katına kıvrılmış her gün ağlayan Arzu neredeydi? En güvendiğim insanlar bile terketti beni. Kaybettiğim günlerin yanında büyük hayat dersleri kazandım.’’

H’al'a Ali'ye toz kondurtmuyor

Ancak Arzu en büyük darbeyi, 15 Nisan günü yedi. Ali, girdiği bir çatışma sonucu öldürülmüştü. ‘‘Sevdiğim insan yüzünden oradaydım ve o da yoktu artık. Katlanmam imkánsız hale gelmişti. O günlerde intiharı çok düşündüm’’ diyen Arzu, 27 Temmuz tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden çıktı. Ne yapacağını, onu nelerin beklediğini bilmediğini söyleyen genç kadının bu ay sonunda son karar duruşması yapılacak. ‘‘Beraat etmeyi umuyorum ama yine de korkuyorum’’ diyor. Bir gaspçıyı seven ve hayatı değişen Arzu, hálá Ali'sine karşı tek bir kötü söz söyletmiyor, Ali için tüm yazılan çizilenin 'İftira' olduğunu düşünüyor.

Azılı çete reisi çıktı

Ali Kemal Gündoğdu, polisle girdiği çatışma sonucu öldüğünde, kurduğu gasp çetesi aracılığıyla 25 kapkaç, 8 gasp olayına karışmak ve böylece 300 milyara yakın para çalmak suçundan aranan bir sabıkalıydı. 12 Nisan günü, Zeytinburnu'ndan Mercedes marka bir otomobil çaldı. Amcaoğulları Gökhan ve Volkan Gündoğdu ile kapkaç yapmaya çıktılar. Bakırköy'de polisin ‘‘Dur’’ ihtarına uymayarak kaçmaya başlayınca, İncirli'de otomobili terketmek zorunda kaldılar. Çıkan çatışma sonucu amcaoğulları bacaklarından vurularak yakalanırken, Ali Kemal Gündoğdu, bir taksiyi gasp ederek yaralı halde kaçmayı başardı. Kaçışı uzun sürmedi Ali'nin. Küçükbakkalköy'de gizlendiğini belirleyen polis, peşine düştü yeniden. 15 Nisan günü Yenisahra'da kıstırıldı. 'Dur' ihtarında bulunan polise otomobilden ateş açılması sonucu çıkan çatışmada çete reisi Ali ölü olarak ele geçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!