Artık parasız çıkmıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Artık parasız çıkmıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2002 02:03

Burdur'un Güney Yayla Köyü'nde şalvar ve lastik ayakkabılarla futbol oynayan kızlardan oluşan Şalvarspor, yakaladığı şöhreti kullanarak para kazanmaya karar verdi.

Güney Yaylalı kızlar, bundan böyle basın kuruluşlarından para almadan röportaj yapmayacaklarını açıkladı.

3 MİLYAR İSTEDİLER

Hatta dünyanın en ünlü televizyon kuruluşlarından biri olan CNN'in bile röportaj teklifini, parada anlaşamayınca reddettiler.

Tempo Dergisi de, kızlarla röportaj ve fotoğraf çekimi için İstanbul'dan bir ekip gönderdi. Köy girişinde karşılanan dergi görevlileri, 2 milyar lira ödemeyi kabul etmeyince köye alınmadı.

Şalvarspor'a bir hafta önce de Kemer'deki Türkiz Otel'de kamp yapan Rusya'nın Samara Bayan Futbol Takımı'ndan maç teklifi geldi. Ücretsiz maça çıkmayacaklarını belirten Şalvarsporlu kızlar, ‘‘3 milyardan aşağıya oynamayız’’ dedi.

Devreye giren Kemerli yerel yöneticiler, ‘‘1 milyar verelim. Bir gece de 5 yıldızlı otelde konaklayın’’ sözlerine rağmen Güney Yaylalı kızlar ikna edilemedi.

Köy muhtarı Vedat Tokat, kızlarının oynadığı futbolun bir nevi şov olduğunu belirterek, ‘‘Talep ettiğimiz bu paraları köyün spor altyapısını oluşturmakta kullanacağız’’ dedi.


Çekmeyin döveriz


CNN İnternational Şalvarsporlu kızlarla ilgili haber siparişinde bulundu. Bunun üzerine İstanbul'dan giden yayın ekibinden, Şalvarspor 3 milyar lira talep etti. Bunu kabul etmeyen CNN ekibinin köye girmesine izin verilmedi. Televizyoncular, muhtar Vedat Tokat ile uzun süre görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadı. Hatta, ‘‘İzinsiz çekim yapmaya kalkarsanız, dayak yersiniz’’ tehdidiyle karşılaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!