OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 26, 2005 00:00
AB’ye uyum çerçevesinde 5179 sayılı Gıda Kanunu ve 3285 sayılı Hayvan SaÄŸlığı Zabıtası Kanunu’na göre at eti, et ürünleri kapsamında büyükbaÅŸ hayvan sınıfına dahil edildi.Ancak at kesiminin kurulacak özel mezbahalarda yapılabileceÄŸini aktaran Konya Tarım Ä°l Müdür Yardımcısı Ali Ergin, Türkiye de ÅŸu anda at kesimi yapılacak mezbahanın bulunmadığını söyledi.Selçuk Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Ä°slam Hukuku öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, at etinin Ä°slam dinine göre helal olduÄŸunu belirtti.‘At etinin dana, inek veya koyun etinden farkı yoktur. Etinden imal edilen pastırma sucuk gibi ürünler de rahatlıkla yapılıp satılabilir. Sütü de içilebilir. Ancak, eÅŸek ve katır eti yenilmesi haramdır’ dedi.Â
button