Arnavutluk'ta azınlıklar nüfus sayımını boykot edecek

Güncelleme Tarihi:

Arnavutlukta azınlıklar nüfus sayımını boykot edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 20:06

ARNAVUTLUK nüfusunun 3’te 1’ini oluşturduklarını söyleyen azınlık temsilcileri, etnik kimliklerini ifade etmekte daha çok özgürlük için bir araya geldiler.

Haberin Devamı

Arnavutluk’ta Ekim ayında yapılacak olan nüfus sayımında, etnik kimliklerini açıkça söylemek isteyen Makedon, Yunan, Roman, Sırp, Boşnak, Ulah ve Mısırlı azınlık temsilcileri, hazırladıkları deklarasyona imza attılar. Arnavutluk’ta azınlıkta olan etnik gruplar yayınladıkları deklarasyonla, yürürlükte olan nüfus sayım kanununun ayrımcı ve insan haklarına aykırı olduğunu ifade ettiler. Kanunun 20 ve 21’inci maddelerinde kendileri için kabul edilemeyecek maddeler olduğunu da vurguladılar. Bu maddeler ile nüfus kayıtlarında şimdiye kadar herkesin kimliği Arnavut olarak yazılıyordu ve aksini belirtip yanlış bilgi verenlere bin dolar ceza veriliyordu.

Deklarasyonla etnik grupların, sayım komisyonlarında kendi temsilcilerinin yer almasını ve nüfus sayımı anket formun birer kopyasını sayılana verilmesi isteniyor. Bu doğrultuda hazırlıkların yapılması için nüfus sayımının 6 ay ertelenmesi talep edildi. Deklarasyonda, ön görülen taleplere çözüm bulunmazsa, azınlık temsilcileri nüfus sayımını boykot edeceklerini açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!