Arkadaşları için 2 bin TL topladılar

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşları için 2 bin TL topladılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 10:07

Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir ilköğretim okulunun öğrencileri, kan hastası arkadaşları için başlattıkları ve harçlıklarını bağışladıkları kampanyada 2 bin TL topladılar.

Türbe İlköğretim Okulunun öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileri, yakalandığı kan hastalığı nedeniyle bir süredir Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi hematoloji servisinde tedavi gören 8/A sınıfı öğrencisi Elif Ercan'a (13) destek amacıyla seferber oldular.

Öğrencilerin öncülüğünde “Elif'i Yaşatalım” adı altında düzenlenen kampanyaya harçlıklarını bağışlayan öğrenciler, topladıkları 2 bin TL'yi hasta arkadaşlarının ailesine teslim ettiler.

Türbe İlköğretim Okulu Müdürü Ali Demirtaş, kampanyayı öğrencilerden gelen taleple başlattıklarını belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alarak banka hesap numarası açtık. Öğrencilerimizin bu hesaba harçlıklarını yatırmaları son derece anlamlı” dedi.

Elif Ercan'ın babası Aydın ve annesi Nazmiye Ercan ise devletin verdiği yeşil kart sayesinde çocuklarının tedavisini yaptırdıklarını, ancak dışarıdan alınması gereken bazı ilaçlar için maddi durumlarının el vermediğini söyledi.

Balcalı Hastanesinde tedavi gören kızları Elif'e “MDS - Myelodisplastik Sendromlar” teşhisinin konduğunu belirten baba Aydın Ercan, şunları söyledi:

“Tedavide kullanılan bir serum ve iğneleri 7 bin liranın üzerinde tutuyor. Eğer devletin verdiği yeşil kart olmasa kızım şimdi yaşamıyor olacaktı. Allah devletimizden de çocuğumun arkadaşlarından da razı olsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!