Arkadaşları da susuyor

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşları da susuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2024 07:00

Narin cinayetiyle ilgili kaybolduğu günden itibaren ailesi dahil neredeyse tüm köy derin bir sessizliğe bürünmüştü. Köydeki çocuklara psikososyal destek veren Aile Bakanlığı ekibinin hazırladığı ön raporda, Narin’in arkadaşlarının da konuyla ilgili hiç konuşmadığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kayıp ihbarının hemen ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Tavşantepe Mahallesi’ne giderek psikososyal destek çalışmalarına başlamıştı. Narin’in kaybolmasından cesedinin bulunmasına, sonrasında ise okulların açılması sürecinde çalışmalarını sürdüren ekipler, ‘sosyal çalışmacılar’, ‘psikologlar’ ve ‘psikolojik danışmanlar’ olmak üzere 3 ayrı grupta 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa destek veriyor.

STRES, KAYGI, KORKU...

Güvenli alan çalışmalarından, stres, kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenlere, gelecek hayallerinden umutlarına kadar birçok konu üzerinde çocuklarla yapılan oturumlara ilişkin psikososyal destek ekibince hazırlanan ön rapor tamamlanarak Bakanlığa gönderildi. Saha ekiplerinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların durumlarına ilişkin hazırladığı ön raporda, “Çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilecekleri” değerlendirmesi yer aldı.

Haberin Devamı

AİLELERDEN TELKİN Mİ VAR

Çocuklara, “aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimalinin” de ifade edildiği raporda, yaşanan süreçte köyde çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin bulunmasının çocukların günlük yaşam rutinlerini etkilediği ve çocukların bu duruma gerek psikolojik gerek sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları değerlendirmesinde bulunuldu.   

9 YAŞINDAKİ M.’YE KİM YALAN SÖYLETTİ

 Jandarma Narin’i arama sürecinde köy halkının ve arkadaşlarının da bilgisine başvurmuştu. Bu kapsamda 9 yaşındaki M. de psikolog ve pedagoglar eşlinde dinlenmişti. Dosyadaki bilgilere göre 18.47’de kameralara takılan bu çocuk, kameranın görüş alanı dışında kalan Narin ile konuştuğunu anlatmış, detay da vermişti. M.’nin anlattığına göre Narin’e “Oyun oynayalım” demiş ancak Narin “Yorgunum” diyerek oradan ayrılmıştı. Fakat şimdi bu iddianın kesinlikle doğru olmadığı ortaya çıktı. Narin’i 17.40’ta gördüğünü söyleyen kuzenleri kendilerine bu yalanı amca Salim Güran’ın telkin ettiğini itiraf etmişti. Şimdi 9 yaşındaki M. adlı kız çocuğuna bu yalanı kimin telkin ettiğinin de ortaya çıkarılması bekleniyor…

 

 

BAKMADAN GEÇME!