Arkadaşını öldürdü: 25 yıl

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşını öldürdü: 25 yıl
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 12:38

Konya'da yerel gazetede köşe yazıları yazan Yusuf Harmancı'yı öldürdüğü iddia edilen otel sahibinin oğlu, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Özer ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada savcı, sanık Abdullah Ö'nün Türk Ceza Kanunu'nun 81/1 maddesi gereği “kasten adam öldürme” suçundan ceza alması gerektiği yönünde mahkemeye mütalaa verdi.

Sanık avukatı Şaban Uçlusoy, maktul Yusuf Harmancı'nın sık sık müvekkilinin çalıştığı lokantaya gelerek müşterilerini rahatsız ettiğini, olaylar çıkardığını ileri sürdü.

Bu nedenle söz konusu kişiyi müşteriler ve iş yeri çalışanlarının da devamlı uyarmak zorunda kaldığını savunan Uçlusoy, şunları kaydetti:

“Olayın olduğu gün de müvekkilim uyarmak için Yusuf Harmancı'yı dışarı çağırmış. Kibarca konuşurken, maktul, müvekkilimin boğazını sıkarak ağza alınmayacak küfürler etmeye başlamış. Raporlarda da müvekkilimin boğazındaki sıkma sonucu oluşan izler mevcuttur. Burada ağır bir tahrik var. Müvekkilim bu tahrik sonucu olayı gerçekleştiriyor. Ama öldürmek kastı yoktu. Öldürme kastı olsaydı Yusuf Harmancı'yı otel dışına çağırmadan bulunduğu yerde öldürürdü. Müvekkilim hakkında, olayda ağır tahrik olduğu göz önünde bulundurularak en hafif cezanın verilmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

Sanık avukatlarından Hüseyin Sönmez ise müvekkilinin uzun süredir bazı rahatsızlıkları yüzünden ilaç kullandığını, bunların raporlarda mevcut olduğunu belirterek, ceza verilirken bu raporların da dikkate alınmasını istedi.

Sönmez, müvekkili hakkında ağır tahrik konularını içeren 29. ve takdiri indirim nedenlerini kapsayan 62. maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Hakim, sanık Abdullah Özer'e son sözünü sordu. Özer ise “Arkadaşımı öldürdüğüm için üzgünüm ve pişmanım” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Özer'in “adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanık hakkında TCK'nin 29. maddesindeki ağır tahrik hükümlerini uygulamadıklarını ifade eden heyet, TCK'nin 62. maddesini uygulayarak müebbet hapis cezasını 25 yıl hapis cezasına çevirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Haberin Devamı

Merkez Meram ilçesi Meram Yeni Yol'daki bir otelde 18 Mart 2007 tarihinde, Yusuf Harmancı (56) ile otel sahibinin oğlu olan arkadaşı Abdullah Özer arasında tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olayda Özer, Harmancı'yı ruhsatlı tabancayla vurarak ağır yaralamıştı. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin Harmancı'ya müdahalesi sırasında Özer, yerde yatan yaralıya tekrar ateş ederek öldürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!