Arkadaşımı kurtaramadım feryadı

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşımı kurtaramadım feryadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 01:17

SOMA faciasında yaralanıp Akhisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan işçileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, madenden çıkarılan işçilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu, yaralı madencilerin anlattıkları ile duygusal anlar yaşadı. “Arkadaşımı kurtaramadım” diyen madenci, Kılıçdaroğlu’nu bir hayli etkiledi. Yaralı madenciler, şöyle konuştu:
Ferhat Dinç: Çıkarken bir arkadaşımı ayıltmaya çalıştım, ama benim de takatim kalmamıştı. Yarım saat çabaladım. Takatsizlik beni de yordu bitirdi. Arkadaşımı kurtaramadım.
Murat Birgin: Ocaktan çıkana kadar ağladım. Allah beni çocuklarıma anama babama bağışladı. Gaz zehirlenmesinden bayılmışım. Beni kardeşim kurtadı.
Ali Aslan Yılmaz: İlk bulunduğumuz yerde 6 saat bekledik. Daha doğrusu beklemişiz. Çünkü bunu ayılınca anladım. O arada bayılmışım. Sonrasını hatırlamıyorum.

ÇOCUKLARIMIZ GELSİN
Kılıçdaroğlu madene doğru yürürken, bazı işçiler önünü kesip, zor şartlarda çalıştırıldıklarını, özelleştirmeye karşı olduklarını dile getirdi. İşçiler, ölümlerden sonra gelinmemesini, ölmeden önce önlem alınmasını istedi. Maden ocağına giden Kılıçdaroğlu, burada Bakan Yıldız tarafından karşılandı. Büyük bir kalabalığın oluştuğu ocağın ağzına geldiklerinde bazı madenci yakınları, “Siz gelmeyin çocuklarımız gelsin” tepkisi gösterdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu ve Yıldız konferans salonuna geçti. Yıldız, Kılıçdaroğlu’na şu bilgileri verdi: “Bu ocaklarda 7 bin 500 kişi çalışıyor. İşleten arkadaşlar iyi niyetli arkadaşlar. Bu firma Türkiye’de kömürün 10’da 1’ini çıkarıyor. Şimdi yardım, kurtarma, adli soruşturma süreçleri devam ediyor. Özel sektörün verdiği bilgi doğrultusunda trafodan kaynaklanan bir yangın.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!