Arkadaşı sarıda geçti, o durdu

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşı sarıda geçti, o durdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2003 01:50

Kerem Yılmazer NTV binasına giderken, program yapımcısı kendisini aradı. Yılmazer'in son sözleri, "5 dakika sonra oradayım" oldu. Ölüm onu kırmızı ışıkta yakaladı.

NTV'deki ‘‘Life Style’’ programının seslendirmesini yapmak üzere televizyon binasına giderken, HSBC Genel Merkezi önünde meydana gelen patlamayla hayatını kaybeden tiyatro ve ses sanatçısı Kerem Yılmazer'in, o gün işe 20 dakika geç kaldığı öğrenildi. Tiyatro sanatçısı Göksel Kortay'ın eşi olan Yılmazer, Teşvikiye'deki evlerinden çıkmakta geç kaldı, gerekenden 20 dakika daha geç adım attı sokağa... Bir an önce NTV binasına ulaşmaya çalışıyordu. Gecikmeden dolayı program yapımcısı kendisini aradığında saatler 10.55'i gösteriyordu. Yılmazer, yapımcıya ‘‘Beş dakika sonra oradayım’’ dedi. Son sözleri de işte bunlar oldu.

KIRMIZI YANDI

Kerem Yılmazer'in NTV'de kendisi gibi seslendirme yapan arkadaşı Aziz Acar olayın ardından Kerem Yılmazer'i ilk gören kişiydi. Yaşadığı anı anlatan Acar, ‘‘Hemen binanın önündeki araba kendisine aitti. Bedeni kısmen ama yüzü tamamen gitmişti. Ama çok garip gözlüğünde bile bir şey yoktu. Kendisiyle bir gece önce gece 02.00'de beraberdik. Belgesel için acil bir kayıt vardı. İş bitince 'Yedi saat sonra görüşürüz çocuklar' dedi ve gitti. Saat 11.00 gibi şirkette olacaktı maalesef bu olay oldu. Kırmızı ışıkta duruyormuş, onunla aynı zamanda oradan geçen başka bir arkadaşımız olmuş. O sarı ışıkta geçmiş ve hayatı kurtuldu.’’

Eşi canlı yayındaydı

Kerem Yılmazer'in eşi Göksel Kortay patlamalar gerçekleştiği sırada TV8'de bir canlı yayındaydı. Olayı duyduğunda ilk önce eşi aklına gelmedi.

Ancak bir süre sonra acı haberi Haldun Dormen'den aldı. Dormen, ‘‘Ölenler arasında Kerem'in de adı var ama henüz netleşen bir şey yok’’ diyor, Kortay'ı sakinleştirmeye çalışıyordu. Kortay, daha sonra NTV binasını aradı, aldığı yanıtla donup kaldı.

Telefondaki ses ‘‘Ölenler arasında Muhittin Şener Yılmazer adı var’’ diyordu. Eşinin gerçek adını duyan Kortay, aldığı bu bilgiyle yıkıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!