Arkadaşı aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşı aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 14:24

Bakırköy’de otomobilinin içinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden işadamı Ömer Satın’ın evinden çıkmadan önce eşine, “Macaristan’daki restoran sahibi arkadaşla görüşmeye gidiyorum” demesi üzerine, polis baş şüpheli olarak restorant sahibi arkadaşını aramaya başladı. Satın’ın Arnavutluk’taki rafineri şirketine Azerbaycanlı yeni ortak alması ve rafinerinin zarar etmesi nedeniyle Arnavut ortaklarıyla da sorun yaşadığı, cinayetin bu açıdan da soruşturulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Özel bir şirkette ekonomi danışmanlığı yapan aynı zamanda Arnavutluk’ta bir rafinerinin ortaklarından olan Ömer Satın,(57) önceki gün akşam saatlerinde Bakırköy’deki evinden, “Macaristan’daki restorant sahibi arkadaşımla buluşmaya gidiyorum, geç geleceğim” diyerek ayrıldı. Saat 17.30 sıralarında otomobiliyle Atatöy 2.Kısım Ali Rıza Efendi Caddesi’nde orta refüjün başladığı yere aracını parketti ve otomobilinin içinde beklemeye başladı. Bu sırada otomobile arkadan yaklaşan bir kişi sol ön camdan peş peşe ateş açtı. Satın, kalbine isabet eden tek kurşun ile hayatını kaybetti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olay yerine geldi. Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları incelemede Satın’a 4 el ateş edildiğini, sadece bir merminin kalbe isabet ettiğini belirledi. Olay yerinde 9 mm çaplı 4 boş kovan bulundu. Ekipler, ilk olarak Satın’ın 5 yıldır evli olduğu 2. eşiyle görüştü. Eşi, polislere, Macaristan’da restorant işleten Türk arkadaşıyla buluşmaya gittiğini söyleyerek evden ayrıldığını söyledi. Polis, kimliğini belirlediği bu kişinin peşine düştü ancak şu ana kadar yapılan aramalarda bulunamadı.

Haberin Devamı

Polis, restorant sahibi arkadaşı ararken, Satın’ın yurtdışındaki ilişkilerini de mercek altına aldı. Satın’ın, Arnavutluk’ta rafineri sahibi olduğu belirlendi. Arnavut ortaklarına ek olarak Satın’ın rafineriye bir süre önce Azerbaycanlı ortak aldığı, bu durumunda Arnavut ortakları arasında huzursuzluğa neden olduğu iddia edildi. Satın’ın rafineri şirketinin zarar ettiği, Arnavut ortaklarıyla bu nedenle de sorun yaşadığı öne sürüldü. Polis, cinayetin bu yönden de soruşturulduğunu belirtti. Ömer Satın’ın, ilk evliliğinden ikiz kızları olduğu, 5 yıl önce evlendiği 2. eşinden de ikiz kızları dünyaya geldiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!