Arınç'tan güne damga vuran sözler

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan güne damga vuran sözler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 01:40

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Arınç, hafta sonuna damgasını vuran açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Turk'te yaptığı açıklamalarda, seçim sonuçlarından, erken seçim olasılığına, çözüm sürecinin geleceğine kadar her konuda görüşlerini açıkladı.
Arınç'ın siyaseten en ilginç çıkışı, MHP'ye yüklenmesi oldu.
Arınç, MHP'nin ancak HDP kadar milletvekili çıkarabildiğine vurgu yaparak, "MHP için şunu söylenebilir. Senin çıkardığın vekil sayısı kadar HDP de çıkardı" dedi.
Arınç çözüm süreci konusunda ise, sürecin Öcalan'ın serbest kalmasına bağlanmaması gerektiğini, Öcalan'ın kendisinin bile serbest kalmak istemediğini söyledi. Arınç, şöyle dedi;
"Onun dışındaki çevreler bunu dile getirip çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Bizzat bu işin faili bunu istemediğine göre, siz nasıl dışarı çıkma ya da affı dile getiriyorsunuz?"

Arınçtan güne damga vuran sözler
ARINÇ’TAN GÜNE DAMGA VURAN SÖZLER

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

* SEÇİM SONUÇLARI: SENDELEDİK. AMA BİRİNCİ PARTİ OLMAK BAŞARIDIR - 258 başarıdır, birinci parti olmak başarıdır...Sendeledik, ama ilk seçimde ayağa kalkarız

* ERKEN SEÇİM OLASILIĞI - Erken seçim arzu etmiyorum.



* HDP BAŞARILI, MHP BAŞARISIZ- Seçimlerde HDP ile MHP'nin aynı sayıda vekil çıkarttıklarına dikkat çeken Arınç, "HDP’nin barajı aşmasıyla herkesin HDP başarılıdır demesi gerekir" dedi. MHP ve CHP'nin ise "başarısız sayılmaları gerektiğini" söyleyen Arınç, "MHP konusunda ise, MHP için şunu söylenebilir. Senin çıkardığın vekil sayısı kadar HDP de çıkardı" diye konuştu.

* BALKON KONUŞMASINDAKİ YÜZ İFADEM, İÇİMİN DIŞIMA YANSIMASI- Arınç, seçim sonrası Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşması sırasında yüzünün asık olmasını ise, "içimin dışıma yansıması" olarak değerlendirdi. Kendisinin "poker face" olmadığını kaydeden Arınç, bazı AKP'lilerin kendisini "yüzün gülsün biraz" diyerek uyardıklarını söyledi, "Çabalamama rağmen böyle bir görüntü vermişsem içimin dışına aksetmesidir. Ben tekrar iktidar olacağız diye bekliyordum. 290 vekil ile hükümet olma imkanı yakalayacağımızı düşünüyordum" dedi.

* "HAÇLI İTTİFAKI SÖZÜ YANLIŞ" - Seçim kampanyası sırasında, AKP dışındaki siyasi partilerin "Haçlı ittifakı" olarak nitelendirilmesinin "yanlış olduğunu" söyleyen Arınç, "Bu siyasi partiler düşmanımız değil rakibimiz. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil. Bir düşman psikolojisiyle belli bir kampa gitmenin, onları aşağılamanın o seçmen tabakasında karşılığı olmaz" dedi.

* "BAŞKANLIK SİSTEMİ, YENİ ANAYASA'DA DA YER ALMAZ" - Başkanlık sistemi konusunda " zarurettir, olmazsa olmaz, bunun için de şu kadar vekil gerekir gibi davranışlar" olduğuna dikkat çeken Arınç, ancak bu "davranışların" kim tarafından yapıldığı konusunda ayrıntı vermedi. Bu tavırlara karşılık, AKP'nin seçim kampanyasında Başkanlık sistemini Yeni Anayasa'ya bağladığını söyleyen Arınç, "başkanlık meselesini yeni anayasaya bağlamak suretiyle ortaya koyduk. Çağdaş başkanlık sisteminin Türkiye’de nasıl uygulanabileceğini yeni bir anayasa ile konuşmak mümkün. Başkanlık sistemini amentü gibi günde 5-6-7 kez konuşması, bizim de bunun yeri anayasadır, yeni anayasada koyacağız dedik. Arada belki bir nüans oldu. Halkımız bu nüansı mutlaka değerlendirmiştir" dedi.
Arınç, diğer partilerin Başkanlık sistemi gibi bir niyeti olmadığını da söyleyerek, "Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Arınçtan güne damga vuran sözler
Arınç'ın 'Gökçek'e oy vermedim' sözüne Mansur Yavaş'tan 'gülücüklü' yanıt

* NE CUMHURBAŞKANI'NIN SÖYLEMLERİ, NE DE SARAY KONUSUNDA KONUŞMADI- Arınç, "Cumhurbaşkanı'nın seçim öncesi çalışmaların, sonuçları etkileyip etkilemediği konusunda da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda da "görüş beyan etmem" dedi.

* SARAYI ELEŞTİRENLERE "HAİN" DEMEMELİ- Saray konusundaki eleştirilere de değinen Arınç, "Eleştiri haktır. Burayı eleştirenler haksızdır, haindir, kötüdür de denmemesi lazım. Bir vatandaş israf diyorsa neden israftır, neden israf değildir anlatılır. Bir insan bile ev yaptırırken kaba haliyle alır, için istediği gibi yaptırır. Evinde bunu yaptıran Cumhurbaşkanlığı’nda da iyi malzeme kullanır. Yerli olur, ithal olur. İyi işçilik gerekir. Özel imalat ve özel işçilikte masrafı biraz fazla görünebilir" dedi.

* "ÖNCE PEMBE İNCİLİ KAFTAN'I OKUYUN, SONRA SARAY'I KONUŞUN" - Saray'da yabancı konuklar ağırlanacağını, buna uygun inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken Arınç, "En güzel örnek Pembe İncili Kaftan’dır. Okuyanlar Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ondan sonra konuşsun. Burası yanlıştır diyenlere de kulak verin. Şu malzeme kullanıldı, şöyle oldu derseniz insanlar da konuşur. Eleştiri olmalı, haktır. Ama eleştirilerin de ciddi olması lazım" dedi.

* "PARTİNİN ALDIĞI SONUÇ NE OLURSA OLSUN, DAVUTOĞLU BAŞARILI" - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa edip, AKP'nin başına geçme olasılığı konusundaki sorulara karşılık ise Arınç, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı oy ne olursa olsun, Genel Başkan Davutoğlu'nun "başarılı" olduğunu söyledi. Arınç, "Bana göre Davutoğlu çok başarılı bir performans gösterdi ve halkımıza sıcak geldi. Sonuç niye böyle derseniz? Onun başka nedenleri var" dedi. Davutoğlu'nun Genel Bakanlığı’nın devam edeceğini düşündüğünü söyleyen Arınç, "Ne sayın cumhurbaşkanının böyle bir niyeti vardır ne de partinin böyle bir ihtiyacı vardır diye düşünürüm" diye konuştu.

* "GÜL'ÜN DURUŞU DOĞRU" - Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçim kampanyaları sürecindeki duruşunun doğru olduğunu söyleyen Arınç, "Sayın Gül her vesile ile ‘Ben bu partinin kurucusuyum. Yerim bellidir’ diyor." dedi.
Gül'ün "kendine yakışanı yaptığını" söyleyen Arınç, "Miting meydanlarına çıkması gerektiği kanaatinde değilim. Ancak bulunduğu yerden hem partisini hem de Başbakan’ı destekleyecek davranış içinde olabilir. Ama onu mitinglerin malzemesi haline getirmek doğru olmaz isterse İstanbul’un fethi mitingi olsun" dedi.

Haberin Devamı

*" ÖCALAN'IN KENDİSİ ÇIKMAK İSTEMİYOR" - Arınç, çözüm süreci çerçevesinde, Öcalan'ın serbest kalma ihtimali konusundaki soruyu, "Onun dışındaki çevreler bunu dile getirip çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Bizzat bu işin faili bunu istemediğine göre, siz nasıl dışarı çıkma ya da affı dile getiriyorsunuz?" dedi. Hükümetin çözüm süreciyle ilgili olarak çıkardığı kanun ve kararnamede ise, "genel af bulunmadığını" vurguladı.

* 4 ESKİ BAKAN'IN DURUMU- Arınç, 4 eski Bakan'ın yeniden yargılanması konusunda ise, "Eğer bugün partiler intikamcı bir düşünceyle bunu yaparlarsa bundan sonuç alamazlar" dedi

;* "FUAT AVNİ’NİN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM" Fuat Avni’nin kim olduğunu bilmediğini söyleyen Arınç, "Bilsem söylerdim" dedi. Arınç, Twitter'daki Fuat Avni karakteri konusundaki tahminlerini ise şöyle paylaştı;
"Paralel yapının elemanı gibi çalışıyor. Tek kişi de olabilir, grup da olabilir. Bildik diye ilan atan gazeteler oldu ama olmadı"

Haberin Devamı

İŞTE ARINÇ'IN AÇIKLAMALARININ TAM METNİ

BAKMADAN GEÇME!