Arınç: Zana doğru Başbakan terörü bitirir

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Zana doğru Başbakan terörü bitirir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Amacımız, terörün son bulmasıdır, bunu 75 milyon insan istiyor Türkiye’de” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaretinde gazetecilerin “Leyla Zana’nın terör olayını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bitirebileceğiyle” ilgili açıklamalarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı. “Kendisini yakinen de tanıyorum. 10 yıl cezaevinde yatıp çıktıktan sonrasında kendileriyle görüştüğümüzde de bu fikirleri taşıdığını görmüştüm. Zana’nın söylediklerini birkaç cümle ile özetlemek mümkün. ‘Öncelikle  şiddet dursun, silahlar konuşmasın’ diyor. ‘Bunu güçlü bir hükümet ve güçlü bir lider çözebilir, o da sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyor. Ve ‘Siyasetin diliyle konuşmalıyız.’ Her zaman söylüyorum bir insan ya siyasetin dilini kullanır ya şiddetin dilini kullanır. Şiddetin dilini kullanacaksa ona artık siyasetçi denemez. Bunu tüm BDP’li vekiller için, vekiller olmasa bile halk adına söz söyleme noktasında ağzını açan herkes siyaseti siyasetin diliyle yapmalı.

Haberin Devamı

Tehditleri görüyorum

Zana’nın söylediklerinden yola çıkarak ‘Türkiye’de, siyaset diliyle  konuşarak ve birlikte görüşerek birlikte karar almak suretiyle doğruları hep beraber sahiplenmek suretiyle kendi öz eleştirisini de yaparak yeni bir yol açmalıyız’ diyor. Kendisine yönelik tehditleri, eleştirileri de görüyorum. Bunu tabii de buluyorum. Çünkü şiddetin dilini terk etmeyenler Zana’nın bu söylemlerine karşı, onu aşağılayıcı bir takım şeyler söylemekten de geri kalmayacaklardır. Ama biz de sürekli olarak Zana’yı övücü kelimeler kullanırsak karşı tarafı tahrik etmiş oluruz. Bence söylediklerinde doğruluk payı var. Bu doğrulara hep beraber sahip  çıkmamız daha iyi olur.”  

Kiliseye ziyaret

Başbakan Yardımcısı Arınç, Hatay’daki Rum Ortodoks Kilisesi ile Habib-i Neccar Camisi’ni ziyaret etti. Arınç, Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaretinde cemaat vakıflarına ve farklı inanç gruplarına ayrımcılık yapmadan, tüm hakları tanıma konusunda sonuna kadar ısrarcı olduklarını söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!