Güncelleme Tarihi:
Arıların saldırısı sonucu hastanede tedavi altına alınan Naci Aktaş, “Arı kovanlarının arasında belki de bir saatten fazla kaldım, arılardan korunmak için orada gördüğüm boş bir kovanı kırdım ve kovanı kafama geçirdim” dedi.
Kasasında arı kovanı taşıyan bir kamyonetin dün Muğla-Marmaris kara yolunun Sakartepe mevkisinde kaza yapmasının ardından yaralanan ve ortalığa saçılan kovanlardan çıkan arıların saldırısına uğrayan 5 kişinin tedavisi, Muğla Devlet Hastanesi ile özel bir hastanenin yoğun bakım servislerinde sürüyor.
YAŞADIĞI DEHŞETİ ANLATTI
Muğla Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören ve binlerce arının saldırısına uğrayan Naci Aktaş, kamyonetin yüklü olduğu tırın frenlerinin tutmadığını öne sürerek, “Kamyonun dorsesinde fren, balata ve körük yoktu. Erzurum Horasan'dan Marmaris'in Osmaniye köyüne arılarımızı götürüyorduk. Kamyonetin üzerinde 200 kovan arı vardı. Afyon Dinar'dan Aydın Çine'ye kadar ben kullandım arabayı. Arabanın frenleri zayıftı ve fren mesafesi uzuyordu, dorse yükü tutuyordu” dedi.
Aktaş, kazanın yaşandığı bölgeden aşağıya inerken tır sürücüsünün seri vitesle gittiğini de iddia ederek, şunları söyledi:
“Oradan inerken vitesi küçültseydi dururdu araba. Kamyonun dorsesi orada, gidip inceleyebilirsiniz. O kampanaların arasındaki boşlukları bir çekin. Gideceğimiz yer yakın olduğu için çocuklar tırın üzerindeki kamyonetin üzerine çıktılar. Keşke kamyonetin içinde otursalardı hiç bir şey olmazdı. Bunların hepsi ihmalden kaynaklanıyor. Arı kovanlarının arasında belki de bir saatten fazla kaldım. Arılardan korunmak için orada gördüğüm boş bir kovanı kırdım, içindeki arıları silkeledim ve kovanı kafama geçirdim. Kovanı geçirmeden önce de arının beni hissedememesi için vücuduma ve kafama toprak attım. Bir an yaşamaktan ümidimi kaybetmiştim.”
Aktaş'ın eşi Gülşen Aktaş ise eşinin kaza geçirdiğini polislerin haber verdiği bildirerek, “Eşim 15 yıldır arıcılık yapıyor. 2 çocuğumuz var ve geçimimizi arıcılıkla sağlıyoruz. Olayı duyunca çok korktum. Eşimin yaşaması bir mucize” diye konuştu.
ARI İĞNELERİ TEMİZLENDİ
Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Tuna ise hastanelerine olayın ardından 9 kişi getirildiğine ifade ederek, “Bu kişilerden 5'i, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 4 hastanın tedavisi ise yoğun bakım servislerinde sürüyor. Hastaların sağlık durumları yakından izleniyor” dedi.
Başhekim Tuna, arı sokması teşhisi ile hastaneye getirilen kişilerin vücutlarındaki arı iğnelerinin hemşireler tarafından tek tek temizlendiğini belirterek, “Arı sokma vakalarında arının iğnesinin vücuttan temizlenmesi büyük önem taşıyor. Bunun nedeni, arının zehrinin iğnede bulunması. Arı sokmalarında erken müdahale ve arı iğnelerinin temizlenmesi hayati önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Muğla'da arı kovanı yüklü kamyoneti taşıyan 06 AP 2688 plakalı tırın devrilmesi sonucu Feyzullah Acar (18) yaşamını yitirmiş, Yakup Karaca, Naci Aktaş, Şeymuz Arslan (Tır sürücüsü), Özcan Duman ve Ali Namık Kars ise yaralanmıştı. Yaralılara müdahale etmek isteyen 112 Acil Sağlık, polis, itfaiye ve sivil savunma ekiplerine de arılar saldırdırmıştı.