Arbedenin faturası Bilecik Emniyet Müdürü'ne kesildi

Güncelleme Tarihi:

Arbedenin faturası Bilecik Emniyet Müdürüne kesildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 10:54

Bilecik Emniyet Müdürü, Başbakan'ın ziyareti sırasında yaşanan olaylar nedeniyle merkeze alındı.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 10 Eylül'de Söğüt'te katıldığı Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri sırasında yaşanan olaylar nedeniyle Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç merkeze alındı. Doğanç'ın olayların ardından bölgeye gönderilen müfettişlerin isteği doğrultusunda 'soruşturmanın selameti açısından' merkeze çekildiği bildirildi. Olayların ardından bir Mülkiye ve bir polis başmüfettişi, ön inceleme raporu hazırlamıştı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan ise, saldırganlardan birinin kimliğinin tespit edildiğini, bu kişinin yurt çapında aramasının devam ettiğini bildirdi. Çalışkan, Ali Erdoğan'ın görevi konusundaki bir soru üzerine ise TBMM'ye bu konu ile ilgili soru önergesi verildiğini anımsatarak, “Söz konusu kişinin kim olduğu belli, görevi belli. Kendisi Başbakanlıkta bir memur” dedi.

Başbakan'ın konvoyuna yapılan taşlı saldırı ve konuşması sırasında protokol tribününde MHP'lilerin çıkardığı arbedede aralarında yeğeni Ali Erdoğan'ın da bulunduğu 2 koruma bıçakla yaralanmıştı.

AKP'liler olayları MHP'nin ateşlediğini iddia ederek partilileri suçlamış ve iki parti arasında polemik yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Bu arada merkeze alınan Bilecik Emniyet Müdürü Doğanç'ın yerine Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Avcı'nın vekalet edeceği bildirildi.

/images/100/0x0/55eb3577f018fbb8f8b26bff
EMNİYET MÜDÜRÜ DOĞANÇ: GEÇİCİ OLARAK MERKEZE ALINDIM

Emniyet Müdürü Doğanç, 725. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde çıkan olaylar sonucu geçici olarak merkeze alındığını söyledi. Bakanlık tarafından olayı incelemek için Bilecik'e gönderilen mülkiye müfettişi ve polis başmüfettişiyle yaklaşık 5 saat görüşen Doğanç, toplantı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Yaklaşık 3 yıldır Bilecik'te görev yaptığını ifade eden Doğanç, şöyle konuştu: “Söğüt ilçesinde 10 Eylülde düzenlenen 725. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde çıkan olaylar sonucu Bakanlık tarafından geçici olarak merkeze alındım. Burada çalıştığım sürede başta basın mensupları olmak üzere, kamuoyu, sivil toplum kuruluşları ve halkımızın desteğini gördüm. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!