Arafat'ı sürgüne zorlayabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Arafatı sürgüne zorlayabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2002 02:10

Tel Aviv'de önceki gece düzenlenen intihar saldırısında 15 kişinin ölmesinin ardından İsrail sert misillemeye hazırlanıyor. Siyasi gözlemciler bu kez Batı Şeria'nın da hedef olabileceğini, hatta Filistin lideri Yaser Arafat'ın sürülmesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

İsrail'deki intihar saldırı haberi ABD Başkanı George W.Bush-Ariel Şaron görüşmesi sırasında geldi. ABD gezisine aniden son verip ülkesine dönmeden önce, İsrail Başbakanı, son terör eyleminin sorumlusu olarak isim vermeden Filistin lideri Yaser Arafat'ı gösterdi.

Şaron, terörizmle savaşın bitmediğini, terörden yarar sağlayacağını umanlar bitene kadar da sona ermeyeceğini kaydetti. Ariel Şaron, İsrail'in, terörizmin alt yapısını hedef almayı sürdüreceğini ve zafere kadar savaşacağını belirtti. Şaron, İsrail'in yanıtının sert olacağını belirtti.

İsrail'in ‘‘Savunma Kalkanı Operasyonu’’ sırasında hedef almadığı İslami terör örgütü Hamas'ın üstlendiği Batı Şeria'yı da vurabileceği belirtiliyor. Şaron ile birlikte seyahat eden Eğitim Bakanı Limor Livnat, sonunda seçenek kalamayabileceğini ve Filistin Lideri Yaser Arafat'ın sürgüne yollanmasının gündeme gelebileceğini kaydetti. Ancka bu konuda herhangi bir karara varılmadı.

Beyaz Saray'daki görüşmede ABD, İsrail'in Arafat ile müzakere etmesini isterken, Şaron bu konuda ödün vermedi. Başkan Bush, iyimserlik sergilemeye çalışırken, Arap ülkelerinin liderlerinin, Arafat'a, Filistin Yönetimi'ni daha demokratik hale getirmesi yolunda baskı için daha istekli gördüğünü de söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!