Araç,hasar ve tramer kaydı sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Araç,hasar ve tramer kaydı sorgulama işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 14:59

E-Devlet şifresiyle giriş yapabileceğiniz online araç sorgulama işlemleri sayesinde aracına ait hasar ve sigorta poliçe bilgilerine ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platformda sunduğu online araç sorgulama işlemleri sayesinde aracınıza ait bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz.


Araçlara ilişkin olarak güncel ve resmi bilgileri alabilmek internet sayesinde artık çok kolay. Aracınıza ait bilgileri alabilmek için zamanınızdan çalan uzun kuyruklara girmenize gerek kalmadı.

İnternet sayesinde aracınıza ait bilgilere ulaşabileceğiniz gibi yeni araç alım işlemlerinizde de gelişen internet ortamından yararlanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, dijital platform üzerinde sunduğu online araç sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Dijital platform üzerinde yer alan e-devlet sistemine 'turkiye.gov.tr' adresinden doğrudan erişim sağlayabilir, sistem ana sayfasındaki sisteme giriş ekranından 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Vatandaşın e-devlet giriş işlemlerinde kullanabildikleri yüksek güvenlik giriş yöntemleri ise ‘e-devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘elektronik imza’ ve ‘T.C. kimlik kartı’ olarak sıralanıyor.

Bu giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz, e-hizmetler kategorisinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ekranından sadece araç plaka bilgisini girerek, araca ilişkin güncel bilgileri alabildiğiniz sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı


ARAÇ HASAR SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Günümüzde internet üzerinde sigorta Gözetim ve Bilgi Merkezi (SGBM) resmi web sayfasından 3 farklı yöntem ile yapabileceğiniz bu araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte aracın tüm geçmiş ve güncel araç hasar kayıt tutanaklarının en ayrıntılı şekilde görüntülenebilmesi mümkündür.

Tramer sorgulama işlemlerinde kullanılan bu 3 yöntem ise plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası olarak sıralanıyor. Dijital platform üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini de yaparak son derece pratik bir şekilde aracın hasar durumunu da öğrenebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

TRAMER KAYDI SORGULAMA

Tramer; trafik sigortası, kasko, kara yolları taşımacılık sigortasına konu olan araçlara ait olan bilgilerin sorgulanabildiği internet uygulamasıdır. Uygulamanın amacı yukarıda belirtilen sigorta türlerinin yenileme işlemi yapılırken bu bilgiler ışığında entegrasyon sağlanması ve poliçe düzenlenmesi yapılabilmesidir.

Aracın mevcut poliçelerinin görüntülenmesi ya da sigortalarının olup olmadığı bilgilerine de tramer sorgulama sisteminden ulaşılabilmektir.

Tramer kaydı sorgulama işlemi ile araç hasar sorgulama, mağdur bilgileri sorgulama, araç trafik poliçesi sorgulama, kasko sorgulama ve kaza yapan araçların kaza sonrası kusur bilgilerini sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

TRAMER KAYDI SORGULAMA İŞLEMLERİ İÇİN;

Cep telefonlarının kısa mesaj bölümü ile bilgi alınabilmekle beraber, internet yardımı ile de bilgi alabilmek mümkündür.Online tramer kaydı sorgulama sayfasından aracın hasar tespit tutanak bilgilerine ve poliçe bilgilerine ulaşabilmek mümkündür.

BAKMADAN GEÇME!