Açık lise kayıt yenileme süresi uzatıldı! AÖL ders seçimi ve kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Açık lise kayıt yenileme süresi uzatıldı AÖL ders seçimi ve kayıt yenileme ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2020 13:29

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin uzatıldığını duyurdu. 06 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan kayıtların ilerleyen bir tarihe uzatılmasıyla beraber, öğrencilerin gözü yeni kayıt tarihlerine çevrildi. Peki, AÖL ders seçimi ve kayıt yenileme ne zaman yapılacak? şte, AÖL kayıtları için belirlenen son tarih ve konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 06 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında yapılacağı açıklanmıştı. AÖL'den yapılan duyuruya göre kayıt işlemleri için süre uzatıldı. Gözler şimdi AÖL kayıtlarının ne zaman biteceğinde. Peki, AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemi ne zaman bitecek?

Açık Öğretim Lisesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 4 Şubat Salı gününe kadar uzatıldı.

AÖL kayıt işlemleri il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'nde yapılıyor. Kayıt işlemi yaptırmak isteyen öğrencilerin, bu tarihin mesai saati bitimine kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

AÖL'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar

Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

Haberin Devamı

Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!