Güncelleme Tarihi:
AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2015-2016 Bahar Dönemi final sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıda belirtilen linke tıklayabilirsiniz. Adaylar, sınav sonuçlarını AÖF'ün https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar internet adresinden T.C Kimlik Numaralarını girerek öğrenebilecekler.
AÖF SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN
AÖF SINAV SONUCUNA GÖRE NOTLARIN ANLAMLARI
YT (Yeterli) ve YZ (Yetersiz) notları, ilgili Birim Yönetim Kurulunun kararı ve Sena-tonun onayıyla not ortalamalarına katılması uygun görülmeyen derslerde başarı-nın gösterilmesi için kullanılır. Böyle bir derste yeterli başarı gösteren öğrenciye YT, gösteremeyen öğrenciye YZ notu verilir.
EK (Eksik) notu, dersin gereklerini zamanında tamamlayamayan öğrenciye verilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin başlamasından önce tamam-lamak zorundadır. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öğrenciye, yeni bir not verilir. Öğrencinin eksiğini tamamlamaması halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarının kullanıldığına bağlı olarak FF veya YZ notuna dönüştürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not bildirimi belgelerinde gösterilir, daha sonra gösterilmez.
MU (Muaf) notu, dikey ve yatay geçiş ile gelen öğrencilerin önceki Yükseköğretim Kurumu'nda alıp başarmış olduğu ve ilgili Birimin Yönetim Kurulu'nca muaf tutul-ması uygun görülen dersler için verilir.KL (Kaldırıldı) notu, programdan kaldırılması ve karşılığı gösterilmemesi nedeniyle öğrencilerin sorumlu tutulmayacağı dersler için verilir.
SD (Sorumlu Değil) notu, yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olma-yacağı dersler için verilir.
DV (Devam Ediyor) notu, bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlan-madığı dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öğrencilere verilir.DZ (Devamsız) notu, devam koşulunu sağlayamayan öğrencilere verilir. Bu öğ-renciler dönem sonu değerlendirilmesine alınmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eşdeğerdir.
AA: Geçer
AB: Geçer
BA: Geçer
BB: Geçer
BC: Geçer
CB: Geçer
CC: Geçer
CD: Koşullu Geçer
DC: Koşullu Geçer
DD: Koşullu Geçer
FF: Tekrar
AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.
Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74
AÖF TEK DERS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
4-5 Haziran tarihinde yapılan AÖF final sınavının sonuçları açıklandı. AÖF ders geçme notu vize ve final sınavlarının ortalaması alınarak yapılıyor. Tek dersten başarısız olan adaylar mezun olabilmek için AÖF Tek ders sınavına girebiliyorlar.
2015-2016 Tek Ders Sınavları 16 Temmuz 2016'da yapılacak. Tek ders sınavından başarılı olan öğrenciler mezun olma hakkını elde edecekler.