Güncelleme Tarihi:
AÖF güz dönemi final sınavları için heyecanlı bekleyiş sürmeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 13-14 Ocak tarihlerinde güz dönemi sınavlarına girecek öğrenciler, AÖF sınav yerlerini öğrenmek istiyorlar. Peki, AÖF sınav yerleri açıklandı mı?
AÖF güz dönem sonu sınavları için sayılı gün kaldı, sınav yerleri için araştırmalar yoğunluk kazandı. Kısa bir süre sonra güz dönemini tamamlayacak olan açıköğretimliler, sınava girecekleri yeri önceden görebilmek için AÖF sınav yerlerini sorguluyor. Sınav yerleri bilgisini de içeren AÖF sınav giriş belgesi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin resmi sayfası üzerinden görüntüleniyor.
AÖF SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 13-14 Ocak tarihlerinde güz dönemi kapsamında gerçekleştireceği dönem sonu sınavlarının giriş belgesini henüz yayınlamadı. Sınava gireceğiniz yerleri göreceğinzi sınav giriş belgesi yayınlanır yayınlanmaz detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.
CANLI DESTEK HİZMETİ BAŞLADI
Açıköğretim Fakültesi, öğrencilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılara çözüm bulabilmek için canlı destek hizmeti vermeye başladı. Hafta içi her gün 09:00 – 12:00 ile 14:00 - 17:00 saatleri arasında Açıköğretim Sistemi hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınız için canlı destek hizmeti sunulacaktır.
SINAVA GİRERKEN BU BELGELERİ UNUTMAYIN
Açıköğretim Fakültesi, sınava katılım sağlayacak olan öğrenciler için önemli bir uyarıda bulundu. Sınav günü bir problem yaşanmaması amacıyla gerekli belgelerin yanlarında bulunmasını talep eden AÖF, konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte, açıklamada yer alan belgelerin listesi;
Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi; fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.
Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.
Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.
SINAVDA BU ÜNİTELERDEN SORUMLU OLACAKSINIZ
Gerçekleştirdiği sınavlarda her bölüm için ünite sorumluluklarını yayımlayan Anadolu Üniversitesi, güz dönemi sınavında öğrencilerin sorumlu olduğu ünite bilgilerini erişime açtı. Lisans, Ön Lisans, İktisat ve İşletme Fakültelerine ait olan sınav sorumluluk ünitelerine aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.
Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları
Açıköğretim Fakültesi Öğrenci Alımı Olmayan Önlisans ve Lisans Programları
İktisat Fakültesi Lisans Programları
İşletme Fakültesi Lisans Programları
4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin (Anadolu, Atatürk ve İstanbul) ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/11/2015 tarihli ve 8/6 sayılı kararıyla kabul edilen, 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı; 22/12/2016 tarihli ve 9/5 sayılı ve 03/01/2017 tarihli ve 1/10 sayılı kararlarıyla değişiklik yapılan; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 4. maddesi; "Çoktan seçmeli sorulardan oluşan test sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılır. Elde edilen sonuç ile bir sorunun puan değeri çarpılarak sınav notu hesaplanır. Sınav notu sıfırın altındaysa bu not sıfır olarak kabul edilir." şeklinde düzenlenmiştir.