AÖF sonuçları mobil uygulama aracılığıyla yayımlandı!

Güncelleme Tarihi:

AÖF sonuçları mobil uygulama aracılığıyla yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2019 11:21

Hafta başından bu yana merakla beklenen AÖF sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından açıklandı. Mezuniyet için final sınavı sonuçlarını bekleyen AÖF öğrencileri, mobil uygulama üzerinden son durumlarını görüntüleyebilecek. İşte, harf notları ve yaz okulu hakkında tüm detayların yayımlandığı AÖF sınav sonuçları hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

AÖF final dönemi sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler, dönemi nasıl tamamladıklarını Açıköğretim Fakültesinin mobil uygulaması üzerinden AÖF sınav sonuçları aracılığıyla öğrenebilecek. Peki, AÖF sınav sonuçları sonrası harf notları neyi ifade edecek? İşte, harf notları hakkında ve AÖF sınav sonuçları sonrasında merak edilen tüm detaylar

AÖF sınav sonuçları, mobil uygulamalar üzerinden açıklandı. Sonuçlar otomasyona yüklendiğinde Anadolu Üniversitesi tarafından duyurulacak.

HARF NOTU NASIL HESAPLANIYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

Haberin Devamı

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIYOR?

Açıköğretim Sisteminde "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır.

"Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur.

30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.

Harf notları bir dönem sonunda oluşan başarı notunuza göre belirlenmektedir. Her bir ders için öğrencilerin başarı notunun harf notunun karşılığı, o dönem dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre değişebilmektedir.

Haberin Devamı

Bir örnekle anlatacak olursak, öğrencinin Türk Dili I dersinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 70 ve o dönem için bu başarı notunun karşılığı “BB” harf notu olabilir. Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.

Başka bir örnek de verecek olursak, aynı dönemde bir dersten alınan 58 başarı notu CC harf notuna karşılık gelirken aynı dönem başka bir dersten alınan aynı 58 notu BB harf notuna karşılık gelebilmektedir.

3 DERS SINAVI İLE BİRLİKTE YAZ OKULUNA KAYIT MÜMKÜN OLACAK MI?

2018-2019 eğitim-öğretim yılında üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okulu sınavına katılabilir. Bir öğrenci, üç ders sınavına ve yaz okuluna aynı anda katılamaz.

Haberin Devamı

YAZ OKULU KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yaz okulu kayıtları 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Yaz okuluna güz -bahar dönemi kayıt yenileten-yeniletmeyen,yarı yıl farketmeksizin Tüm Açıköğretim Fakültesi öğrencileri kayıt yaptırabilir. Yaz okulunun hangi illerde yapılacağı belirlendikten sonra Açıköğretim 'Duyurular'sayfasında yayımlanacaktır.

MEZUN OLMA KOŞULLARI NELERDİR?

Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması verilir.

DERSLERİN TAMAMINDAN BAŞARILI OLAN ANCAK ZORUNLU STAJINI YAPMAYAN ÖĞRENCİ MEZUN OLUR MU?

Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz Bu durumda olan merkezî Açıköğretim Programı öğrencisi öğretim giderini ödeyerek, uzaktan eğitim programı öğrencisi ise öğrenim ücretini ödemeksizin ilgili döneme ait kayıt yenileme tarihlerinde kaydını yeniletir. Öğrenci, kaydını yeniletmesi ve staj başvuru, başlangıç ve bitiş tarihleri aktif olduğu dönem içinde kalması koşuluyla staj yapabilir. Kaydını yeniletmeyen öğrenci staj yapamaz. 

BAKMADAN GEÇME!