Güncelleme Tarihi:
AÖF güz dönemi ara sınavları öncesi son hafta sonunu karşılayan öğrenciler, sınav giriş yerleri araştırmasına başladı. Hafta sonunda sınava girecekleri okulu gidip görmek isteyen açıköğretimliler, AÖF sınav giriş belgeleri kontrol etmek için sık sık Anadolu Üniversitesi'nin resmi sayfasını ziyaret ediyor. İşte AÖF sınav yerleri sorgulama ekranı ve bu yılki uygulamalara ilişkin detaylar!
AÖF sınav yerlerini öğrenmek isteyen adaylar https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx adresinden kişisel bilgilerini girerek sınav yerlerini öğrenebiliyorlar.
SOSYAL MEDYADAN GELEN YORUMLAR
AÖF SINAV YERİ SORGULAMA SAYFASI
AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN?
2017-2018 AÖF Güz Dönemi vize sınav tarihleri belli oldu. AÖF sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak.
SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?
AÖF sınav giriş yerleri henüz yayınlanmadı. Sınav giriş yerleri sınav tarihinden bir hafta önce internet üzerinden erişime açılıyor.
GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ
Ara sınav tarihi: 25-26 KASIM 2017
Dönem sonu sınav tarihi: 13-14 OCAK 2018
Genel Not Ortalaması Akademik Durumunuzu Belirliyor
2017-2018 öğretim yılı itibariyle, öğrencilerimizin akademik durumları Başarılı, Uyarı ve Mezun olarak görünecektir. Akademik durumunun Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu; Uyarı olarak görünmesi herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını ve Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.
Akademik Durum Harf Notlarını Nasıl Etkiliyor
2017-2018 öğretim yılı itibariyle,
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.
FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.
Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00’ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00’ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.