Güncelleme Tarihi:
Anadolu Üniversitesi (AÜ) AÖF, iktisat, işletme fakülteleri bahar dönemi final sınavlarında heyecanlı bekleyiş devam ederken, sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler için yeni bir açıklama yapıldı. Anadolu Üniversitesi yaptığı açıklama ile AÖF final sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi verdi. Peki, AÖF bahar dönemi final sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, AÖF sınavları ile ilgili o açıklama...
Resmi tatil dolayısıyla değerlendirme süreci uzayan AÖF sınav sonuçları için Açıköğretim Fakültesi'nden çok önemli bir açıklama geldi. AÖF sınav sonuçları için değerlendirmenin devam ettiğini açıklayan fakülte yetkilileri, yarın itibariyle sonuçların öğrencilerin erişimine açılacağını ifade etti.
AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?
AÖF sınav sonuçları hakkında açıklama yapan yetkililer, sonuçların yarın yayımlanacağını duyurdu. Yetkililer, sonuçların resmi tatil nedeniyle geç yayımlandığını açıkladı.
NOT YÜKSELME SINAVI YAPILIYOR MU?
Öğrenci Değerlendirme Sisteminde bir öğrencinin bir dersten başarı notunun hesabında, derse kayıtlı tüm öğrencilerin puanlarının ortalaması temel alınmaktadır. Bu sistemde bir dersten başarı notunun hesabı, o bölüm ve programda o dersi alan tüm öğrencilerin başarı notunun hesabına bağlıdır.
Bu nedenle ara ve dönem sonu sınavları dışında, bir grup öğrencinin ayrılarak, ayrı bir sınav yapılması ve başarı durumu hesaplanması mümkün olmamaktadır.
HARF NOTLARI NASIL BELİRLENİYOR?
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.
CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.
FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.
AÖF'TE AKADEMİK DURUM NEYİ İFADE EDİYOR?
Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirlenmektedir.
Akademik Durumlar şu şekildedir:
Başarılı
Uyarı
Mezun
Akademik durumunun
Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu,
Uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını,
Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.
YAZ OKULU HANGİ İLLERDE YAPILACAK?
Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan yaz okulunun hangi illerde yapılacağı, belirlendikten sonra sitenin duyurular kısmından yayımlanacak.
BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?
Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır.
Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.
Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır.
Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız. Başarı notunuz ise, 21+56= 77 olacaktır.
Şunu belirtmekte fayda var: Bu hesaplama, ödev, uygulama, proje vb. olmayan dersler için geçerlidir.