Antik kentte sınavlı protesto

Güncelleme Tarihi:

Antik kentte sınavlı protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 12:12

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’nci sınıf öğrencileri, İngilizce Konuşma Dersi sınavlarını antik kentte verdi. Öğrenciler, Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki Kastabala Antik Kentine (Hieroapolis-Kutsal Kent) giderek, özel kostümleriyle oyun sahneledi.

Adana’dan konuşma öğretmeni ÇÜ İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Erdoğan Bada ile birlikte otobüslerle Kadirli’ye giden öğrencilerin ilk durağı özel bitki boyalarla el dokuması kilimlerin yapıldığı Karatepe Kilim Kooperatifi oldu. Kilimlerin yapım aşamasını yerinde gözlemleyen öğrenciler, sıkma ve ayran ikramının yapıldığı bu ziyaretin ardından, Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe’yi gezdi, Kastabala Antik Kenti’ne geçti.

Kazmaca ve Kesmeburun Köyü’nde bulunan ve ‘Akdeniz’in Efes’i’ olarak adlandırılan Kastabala Antik Kenti'ne geziyi öğrenciler, Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe ile çoğunluğu nesli tükenmekte olan 131 çeşit kuşu barındıran Kırmıtlı Kuş Cenneti ortasında çimento fabrikası yapımının planlanması nedeniyle duyulan tepkilere destek ve bölgeye dikkat çekmek amacıyla seçtiler. Öğrenciler, antik kentin tiyatrosunda, önceden hazırladıkları oyunu sahneledi. Bunun için hazırladıkları özel kostümleri giyen öğrenciler, İngilizce konuştukları oyunlardaki rollerini başarıyla icra etti.

4 yıldır benzer etkinliklerle öğrencileri kent dışına götüren Doç. Dr. Erdoğan Bada, öğrencilerin dönem içinde öğrendikleri İngilizcelerini geliştirmek, eğitimi sınıf dışına taşıyarak doğal ortamda İngilizce kullanmak ve sınıf içinde arkadaşlık, dostluk ilişkileri sağlamak için böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. Doç. Dr. Bada, “Her yıl İngilizce bölümüne başlayan öğrencileri Adana ve çevre illerdeki tarihi yerlere götürerek, o bölgenin tarihini İngilizce bir oyunla canlandırmalarını istiyorum. Bu sayede öğrenciler öğrendikleri İngilizceyi okul dışında kullanma fırsatı buluyorlar. 4 yıl birlikte olacakları için sınıfın birlik ve beraberlik yönü bu öğretim gezileriyle daha da gelişiyor. Ayrıca bu etkinliklerle çevremizdeki tarihi yerleri ön plana çıkararak halka tanıtıyoruz” dedi. Doç.Dr. Bada, bu sayede eğitimi sınıf dışına çıkardıklarını, dostluk, kardeşlik bağlarının oluştuğunu, öğrencilerin aralarındaki bağların daha sıkılaştığını, öğrencilerin tiyatro oyunlarının bir tür sözlü sınav yerine geçtiğini, onların etkinliğinin sınıf geçmede de etkili olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!