Antik kentte bomba düzeneği bulundu

Güncelleme Tarihi:

Antik kentte bomba düzeneği bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 11:49

MERSİN’in Silifke İlçesi’ne bağlı Uzuncaburç Beldesi’ndeki Olba Antik Kenti’nde, define avcıları tarafından bırakıldığı sanılan bomba düzeneği bulundu. Düzenek, jandarmanın bomba imha uzmanı tarafından imha edildi.

Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emel Erten başkanlığında 2010 yılında arkeolojik kazıların başlatıldığı Olba Antik Kent’inde geçen cumartesi kazı yapmaya gelen Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Latince Okutmanı Murat Özyıldırım ile arkeologlar Muzaffer Yılmaz, Ümit Çakmak ve bir grup arkeoloji bölümü öğrencisi Roma Dönemi’nden kalma Su Kemeri’ne geçip çalışmaya başladı. Grup, kazı alanında bir mezarda kırmızı ve beyaz kablolar çekilmiş el yapımı bir bomba düzeneği olduğunu fark etti. İhbarın ardından olay yerine gelen jandarmanın bomba imha uzmanları, bomba düzeneğini imha etti.

Kazı Başkan Yardımcısı Murat Özyıldırım, 2 yıldır bölgede ayakta duran tarihi eserlerin define avcıları tarafından yok edilmek istendiğini söyledi. Özyıldırım, Olba Antik Kenti’nin korunması için bölgede güvenlik önlemi alınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!