Anter davasında tanık olarak dinlenecekler

Güncelleme Tarihi:

Anter davasında tanık olarak dinlenecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 01:59

GAZETECİ yazar Musa Anter’in öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun yaralanmasına ilişkin davaya Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Dosyaya gelen belgeleri okuyan Mahkeme Başkanı Afak İlleez, ‘Yeşil’ kod adlı Muhmut Yıldırım hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili işlemlerin tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıtlarında sanık Mahmut Yıldırım’ın silah ve silah ruhsatı olduğuna ilişkin bir bilgiye ulaşılamadığını belirterek, konunun Jandarma Genel Komutanlığı’na sorulmasını önerdi. Jandarmadan ise henüz mahkemeye bir yanıt ulaşmadı.

Duruşmada söz alan Anter ailesinin avukatı Selim Okçuoğlu, Mahmut Yıldırım’ın, 22 Ocak 1995 tarihinde ‘Hasan Tanrıkulu’ sahte kimliğiyle Ankara’da gözaltına alındığını ileri sürdü. Mahmut Yıldırım’ın MİT’te istihdamını sağlayan kişinin eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür olduğunu, Yıldırım’ın birçok konuyla ilgili Eymür tarafından sorgulandığını anlatan Okçuoğlu, Eymür ve dönemin Ankara Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar’ın ‘tanık’ olarak dinlenmesini istedi. Okçuoğlu, Akın Birdal’a saldırının azmettiricisi olmaktan yargılanan Cengiz Ersever ile itirafçı Ali Ozansoy’un da arasında bulunduğu bazı kişilerin isimlerini vererek, bu kişilerin de tanıklığına başvurulması talebinde bulundu. Mahkeme, Eymür, Taşanlar ve Ozansoy’un tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!