Güncelleme Tarihi:
ANTBİRLİK Genel Müdür Vekili İsmail İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin yeniden ayağa kalkmasını ve hareketliliğini sağlamak amacıyla ortaklarının talebi doğrultusunda yeni ürünlere yönelebileceklerini söyledi.
Antalya bölgesinde pamuk üretiminin her geçen yıl daha da azaldığını, üretici ve ortaklarının daha fazla gelir getiren ürünlere ve saracılığa yöneldiğini belirten İlter, yeni dönemde yaş meyve sebze alım, satım ve ihracatına başlayacaklarını kaydetti. Meyve alım, satım ve ihracat işlemleri için ANTBİRLİK tarafından Antser adlı şirket kurulduğunu anlatan İlter, şöyle konuştu:
“Pamuk bitti. Yaş meyve sebze alım ve satımı ile ihracata başlıyoruz. Pamuk üreticisi ortaklarımız sera üretimi ve zeytin üretimine kayıyor. Özellikle son yıllarda bölgemizde binlerce dekar alanda zeytin fidanı gerçekleştirildi. Üretici ortaklarımız hangi ürüne yönelirse, biz de iştigal konumuzu ona göre yeniden belirleyeceğiz.”
Yaş meyve sebze ihracatı için şirketin pazarlamacı elemanlarının yurt dışında pazar arama çalışmalarına başladıklarını vurgulayan İlter, zeytinyağı işleme tesisleri kurduklarını bildirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı destekli olmak üzere 45-50 bin YTL yatırımla günde 40 ton zeytin işleme kapasiteli entegre zeytinyağı işleme tesisi kurduklarını ifade eden İlter, “ANTBİRLİK üretici ortaklarından ve diğer çiftçilerden zeytin işleme bedeli olarak 6 kilogram zeytinyağından 1 kilogram zeytinyağı alacak” dedi.
İlter, ANTBİRLİK'in yeniden yapılandırma sürecinde, atıl durumda bulunan bina ve arsalarının da basiretli bir tüccar zihniyetiyle, kira ve inşaat karşılığı verildiğini söyledi. İsmail İlter, “Kent merkezinde çok dağınık yerlerde bulunan paketleme tesisi, yağ kombinası, pamuk işleme tesislerini bir kampüs içine aldık. Böylece masraflarımız da bir hayli azaldı. Geçmiş yıllara göre zararımızı yarı yarıya indirdik” diye konuştu.