Antalya'nın batı ilçeleri sele teslim

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın batı ilçeleri sele teslim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 14:42

ANTALYA'nın batı ilçeleri Demre, Kumluca ve Kaş ile çevresi, dün gece başlayan şiddetli yağmurdan olumsuz etkilendi. Aşırı yağış nedeniyle oluşan su baskınları ve selden, özellikle seralar büyük zarar gördü.

Demre'de şiddetli yağışın getirdiği sel nedeniyle Köşkerler Köyü'nün ana yolu trafiğe kapandı. Köşkerler Köyü'nden geçerek Belören ve Çağman köylerine gidecekler traktörlerle taşındı. Köyde ayrıca yüzlerce dönüm sera da sular altında kaldı. Sera sahipleri, suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yağışta sular altında kalan traktörler çekicilerle kurtarılmaya çalışılırken, Dere Mahallesi'nde derenin taşması sonucu kapanan yol da trafiğe kapandı. Demre merkezde de birçok seranın sular altında kaldığı belirtildi.

Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Üsteğmen İlkay Yılmaz, Demre Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu ve Köşkerler Köyü Muhtarı İdris Güzeloğlu köyde inceleme yaptı.

BELEDİYE HALİNİ SEL BASTI

Kumluca İlçesi'ne bağlı Beykonak beldesinde de, Belediye Hali başta, yaklaşık 100 dönüm sera ve Mavikent sanayideki bazı dükkanları dün gece sel bastı. Beykonak Belediye Başkanı MHP'li Recep Turan, beldeden geçen kanalların taşması sonucu halin ve seraların zarar gördüğünü, belediye ekiplerini seferber ettiklerini söyledi. İlçe Tarım Müdürü Erdem Erman da yağıştan kaynaklanan zararın belirlenmesi için ekip oluşturduklarını kaydetti.

OVA'DA SERACIYA YAĞMUR DARBESİ

Kaş'a bağlı Ova beldesinde etkili olan fırtına ve aşırı yağış nedeniyle Ada Mahallesi Armutlu bölgesindeki naylon seralar büyük zarar gördü. Bölgede uzun yıllardır domates seracılığı yaptığını belirten Metin Çatılı, “Bölgemizde çok sayıda domates seracılığı yapan üretici arkadaşımız son 3 günde yağan aşırı yağmurdan bizler gibi büyük zarar gördü. Seralarımızda 70 santimi aşan su birikintileri var. Birçok seranın naylonları da fırtınada yırtıldı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!