Antalya'da yangın evlere sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada yangın evlere sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 22:08

ANTALYA- Isparta karayolu üzerindeki ormanlık alanda öğleden sonra çıkan yangın kısa sürede yerleşim yerlerine sıçradı. 6 helikopter ve 2 uçakla müdahale edilen yangında, Kayadibi Köyü'nün Yenice Mahallesi'ndeki boşaltılan 30 ev ve köy camisi alevler arasında kaldı.

Haberin Devamı

ALEVLERİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

 

YANGIN ANTALYA HAVALİMANI’NI KAPATABİLİR

 

Antalya'nın Karaöz Beldesi'ne bağlı Kayadibi Köyü yakınlarında saat 16.00 sıralarında orman yangını başladı. Çiftçi M.S.'nin mandıra yapımı için spiralle demir kestiği sırada çıkan kıvılcım nedeniyle başlayan yangın hızla büyüdü.


Kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgedeki yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ekipler hızla müdahale etti. Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle genişleyen yangına 2 uçak, 6 helikopter, 20 arazöz ve 200 işçiyle müdahale edilirken, çevre illerden 2 söndürme uçağı daha istendi.

 

Yangın 2 saat sonra Kayadibi Köyü'nün 150 nüfuslu 30 evin bulunduğu Yenice Mahallesi'ne sıçradı. Kısa sürede boşaltılan evler alevler arasında kaldı. Köy camisi de yanarken, insanlar yanan evlerinin önünde feryat etti. Çiftçiler, seraların yanışını gözyaşlarıyla izledi. Yangınla ilgili çiftçi M.S. gözaltına alınırken, alevlerin Kayabidi Köyü'nün Dibek Mahallesi'ni de tehdit ettiği belirtildi.

 

ÇALIŞMALAR YERDEN DEVAM EDİYOR

 

Alevler yaklaşık 120 hektarlık kızılçam alanında etkili oldu. Havanın kararması nedeniyle havadan müdahalenin yapılamadığı yangın söndürme çalışmaları yerden ekiplerle ve arazözlerle sürdürülürken, alevler güneyde de iki noktaya daha sıçradı. Antalya Valisi Altıparmak, yangının etkili olduğu Kayadibi Köyü Yenice Mahallesi'ne giderek, incelemelerde bulundu. Altıparmak, “Yanan evler ve ahırlar var. Ekiplerimiz bölgeye dağılmış durumda çalışmalar sürüyor. Köylüler köylerine sokulmuyor” dedi.

 

Yangının kontrol altına alınması için etkili bir mücadele verildiğini belirten Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, aralıksız sürdürülen söndürme çalışmalarından iki saat içerisinde sonuç almayı umut ettiklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!