Antalya'da canlı attan atlıkarınca

Güncelleme Tarihi:

Antalyada canlı attan atlıkarınca
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 12:29

Antalya'daki lunaparkta atlıkarınca olarak yararlanılan “Pony” cinsi 9 atın kötü şartlarda çalıştırıldığını iddia eden Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, yetkililer hakkında görevi ihmal gerekçesiyle dava açacağını bildirdi.

Haberin Devamı

ATLIKARINCANIN FOTOĞRAFLARI

Konyaaltı ilçesinde bulunan lunaparkta birkaç haftadır atlıkarınca olarak kullanılan 9 Pony cinsi ata çocukların bindirilmesi, hayvanseverlerin tepkisini çekti.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, çok sayıda hayvanseverin kendisine ağlayarak telefon ettiğini ve hayvanların kurtarılmasını istediklerini belirterek, “Bazıları da e-posta atıyor. Pony'lerin çok mutsuz göründüğünü yazıyorlar. Hayvanlar, çok kısa metal zincirlerle başlarından demirlere bağlanmış. Akşam saatlerinde atlıkarıncaya bağlanan hayvanlar, hiç dinlendirilmeden beş saatten fazla çalıştırılıyorlarmış” diye konuştu.

Pony'lerden birinin arka sağ ayağının sakat olduğunu öğrendiğini de kaydeden Sevda Kıraç, sözlerine şöyle devam etti:

“5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda, sakat bir hayvanın çalıştırılamayacağı açıkça belirtilmiştir. Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu'na durumu bildirdim. Çevre İl Müdürlüğü ekipleri gitmiş. Hayvanlar sahipliymiş ve çalışma izni varmış. Roman vatandaşların atları da sahipli. O zaman onları niye topluyorlar? Pitbullar da sahipli değil mi? İnsanlar telefonda ağlıyor. Canlı attan atlıkarınca olur mu? At çiftliklerinde de bu tip küçük atlara çocuklar bindiriliyor ama o hayvanlar, makul bir süre çalıştıktan sonra dinlendiriliyor.”

Kıraç, hafta sonu geçene kadar bekleyeceğini, yetkililerin duruma el atmamaları halinde görevi ihmal gerekçesiyle yetkililer hakkında dava açacağını söyledi.
Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Kılınç da, resmi açıklama yapma yetkisi olmadığını ancak konuyla ilgili şikayetlerin kendilerine de bildirilmesi üzerine inceleme başlattıklarını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!