A.A
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 14:01
Antalya merkezli olan ve 7 ilde düzenlenen operasyonda hakim, savcı ya da Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı unvanlarını kullanarak, davası olanlar ile iş bulma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, Antalya'da bazı hakim ve savcıları, Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı ya da üyesi olarak kendisini tanıtarak arayan, davası olan bazı sanıklarla ilgili çeşitli taleplerde ve müdahalelerde bulundukları iddia edilen kişilere yönelik soruşturma başlattı.
Antalya polisinin 3 aydan fazla süren soruşturmada, bazı hakim ve savcıları unvan kullanarak arayan kişilerin, suç örgütü kurarak Antalya, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Kastamonu, Mersin ve Bursa'da 100'den fazla kişinin çeşitli yöntemlerle dolandırılması olaylarına karıştıkları öne sürüldü.
Soruşturma sonucu düzenlenen operasyonda, suç örgütüne elebaşılığını yaptığı iddia edilen F.T. İstanbul'da lüks bir konutta sevgilisi olduğu iddia edilen kadınla yakalandı. Polis, suç ve suç örgütü üyeleriyle bağlantısı olduğu iddia edilen Antalya Barosu'na kayıtlı avukat S.F.M. ile eski Antalya adliye binasındaki karakolda görev yapan ve bir süredir Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı başka bir birimde görevlendirilen polis memuru C.S. de gözaltına aldı. Operasyon kapsamında 5'i Antalya'da, 4'ü diğer illerde toplam 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen F.T. ile sevgilisinin İstanbul'dan Antalya'ya getirileceği öğrenildi.
KAMER GENÇ'İN DE DOLANDIRILDIĞI İDDİASI
Antalya Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde sürdürülen soruşturma kapsamında, F.T'nin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i, bir süre önce holding sahibi olarak arayarak 30 kişiye iş verme vaadiyle dolandırılması olayına da karıştığı iddia edildi. Kamer Genç'in bu yöndeki şikayetinin yer aldığı dosyanın, soruşturma kapsamında Antalya'ya gönderileceği belirtildi.
F.T'nin davası olan bazı kişilere kendisine Yargıtay'ın bir ceza dairesinin başkanı olarak tanıttığı, tutuklu yargılanan kişilere tahliye vaadinde bulunduğu iddia edildi. Suç örgütünün diğer üyelerinin de davası olan vatandaşlara, F.T'nin Yargıtay'da “yüksek konumda görev yaptığını ve davalarıyla ilgili işlemleri kolaylaştıracağı” yönünde vaatlerde bulunarak aracılık için para aldıkları öne sürüldü.
Unvan kullanımı, iş verme, iş bulma gibi çok sayıda yöntemi kullanarak 7 ilde 100'den fazla kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen zanlıların, ilk tespitlere göre 500 bin TL dolayında menfaat sağladıklarının tespit edildiği bildirildi.
F.T'nin, kullandığı unvanlar nedeniyle çevresinde “Başkan” lakabıyla tanındığı, gözaltına alınan avukat S.F.M'nin de kendisine başvuran ve davası olan bazı kişilere “tahliye ve beraat kararı aldıracağı” sözü verdiği iddia edilirken, polisin, savcılık koordinesinde 3 aydır süren teknik ve fiziki takiple bu yöndeki tespitleri yaptığı belirtildi.
Polisin, suç örgütü üyelerinin, adliyelerde ve Yargıtay'da davası devam eden kişilerle, dile getirilen vaatlerin yerine getirilmemesi halinde verdikleri paranın geri ödeneceğine yönelik bazı sözleşmeler imzaladıkları öne sürüldü. Bazı zanlılarda ruhsatsız tabanca ele geçirildiği, suç örgütü üyelerinin silahlı tehdit yöntemini de kullandıkları ileri sürüldü.
Hakim, savcı, iş adamı gibi unvanlar kullanarak çeşitli yöntemlerle organize dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen ve haklarında 100'den fazla şikayet bulunan zanlılardan F.T'nin, benzer suçlardan 30 ayrı sabıkasının bulunduğu bildirildi.
Soruşturma, kapsamı genişletilerek sürdürülüyor.