Antalya, Balıkesir ve Hatay’da orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Antalya, Balıkesir ve Hatay’da orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2024 15:32

Balıkesir'in Erdek ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor. Antalya ve Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ise kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Antalya'nın Serik ilçesinde bağlı Hacıosmanlar Mahallesindeki ormanlık alanda, saat 14.30 sıralarında yangın başladı. Serik Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başladı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya'nın Serik ilçesi Hacıosmanlar Mahallesi'ndeki ormanda saat 14.30 sıralarında çıkan yangın, ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Hacıosmanlar Mezarlığı'nın olduğu bölgede etkili olan yangını söndürmek için mahalleli de bidon ve kovalarla su taşıyarak yardımcı oldu. Yangında, 5 hektar alan zarar gördü.

Mahallede oturanlardan Ramazan Şimşek, "Evin içindeydim. Bir anda bir patlama sesi duydum. Dışarı çıktığımda trafonun yandığını gördüm. Mezarlığın orada yangın çıktığını gördüm" dedi.

Haberin Devamı

Jandarma ekipleri, soğutma çalışmaları devam eden bölgede elektrik kabloları üzerinde inceleme yaptı.

HATAY'DA ORMANLIK ALANDA ALEVLER YÜKSELİYOR

Tahtaköprü Mahallesi Tozlu Yaylası'ndaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile helikopter ve çok sayıda arazöz sevk edildi.

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yaklaşık bir hektarlık alanın yandığı bölgede ekiplerin çalışması sürüyor.

ERDEK'TE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in tatil ilçesi olan Erdek'te, saat 16.00 sıralarında ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Oduncu Yolu mevkisinde orman yangını çıktı. Alevler, kısa sürede çevredeki zeytin bahçelerine sıçradı. Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, belediye hoparlöründen yaptığı anons ile vatandaşları söndürme çalışmaları çağırdı.

Antalya, Balıkesir ve Hatay’da orman yangını

Söndürme çalışmaları; havadan 3 uçak, 4 helikopter, karadan 12 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ilçelerden gelen toplam 37 araç ve 100 personel ile sürüyor. Diğer yandan alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirildi. Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA)-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!