Güncelleme Tarihi:
Antalya polisi kentte hangi tür hırsızlık olaylarının en çok nerelerde yapıldığını gösteren bir suç haritası çıkardı.
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu, kentin hırsızlık haritasını çıkardı. Haritada, kentin neresinde, hangi tür hırsızlık olaylarının gerçekleştirildiği en ince ayrıntılarına kadar yer alıyor. Polisin çok özenli bir çalışmayla hazırladığı haritada en belirgin hırsızlık bölgeleri şöyle sıralanıyor:
ŞARAMPOL BAŞTA
Polisin hazırladığı haritaya göre en çok hırsızlık olayı esnafın yoğun olduğu bölgeler Valilik ve Şarampol'da gerçekleşiyor. En fazla kapkaççılık olayı ise Işıklar Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve Kalekapısı olarak gösterilirken, en fazla muslukçuluk olayının yapıldığı yerlerin başında ise Muratpaşa, Paşa ve Balbey Camileri geliyor.
KAZIM ÖZALP CADDESİ
Haritaya göre papelciliğin en oğun olduğu bölgelerin ilk sırasında Muratpaşa Camii çevresi ile kapanan Kazım Özalp Caddesi bulunuyor. Mobiletli hırsızlığın başını ise Festival Çarşısı ile Güllük ve Ali Çetinkaya caddeleri çekerken, bunları kaldırıcılık suçuyla göze batan Salıpazarı ile Pazarpazarı takip ediyor.
KALEİÇİ’NE DİKKAT
Antalya'da keskincilik için en ideal yerler olarak da kalabalık otobüs durakları ve maç kuyrukları gösterildi. Sögüşçülük genel olarak Kaleiçi'nde gerçekleşiyor. Polis verilerine göre falcılık kent merkezinden uzaklaştıkça kendine yaşama alanı bulabiliyor. Falcıların kırsal alanları seçmesinin nedeni de 'bu işi daha rahat yapabilmek' olarak açıklanıyor.
Hırsız sözlüğü
Muslukçuluk: Camide abdest almak için çıkarılan ceketi ve ayakkabıyı alıp kaçmak.
Kaldırımcılık: Alışveriş için mağazaya girenlerin çantasından cüzdanını çalmak.
Pislikçilik: Ağızda çiğnenen sarı leblebiyi paralı olduğu tahmin edilen bir kişinin üzerine püskürterek, daha sonra onun üzerini temizler gibi yapıp cüzdanı çalmak.
Tırnakçılık: Bunun için uzun parmak gerekiyor. Uzun parmaklı hırsız işaret ve orta parmağını vatandaşın cebine sokar ve parayı çeker.
Söğüşçülük: Kadın veya erkek bulmak vaadi ile belirli yerlere götürülen şahısların paralarını aldıktan sonra kayıplara karışmak.