Antalya Lara'da yıkım

Güncelleme Tarihi:

Antalya Larada yıkım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2006 18:51

Antalya Lara'da sahil bandında bulunan bir motelde, Valilik İl İdare Kurulu ile Lara Birlik kararlarındaki farklılıklar nedeniyle yıkımı gerçekleştirilemeyen bölümler işletmeci tarafından yıkıldı.

Lara Birlik Genel Sekreteri Yakup Ülker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lara Birliğin, Lara Sahil Bandı Projesi kapsamında bazı turistik tesislerin tahliyesi ve kaçak bölümlerinin yıkımı için çalışma başlattığını anımsattı.
Bu çerçevede Lara'da sahil bandında bir moteldeki su ve çocuk oyun parkının İl İdare Kurulu kararıyla işletme sahibi tarafından yıkıldığını kaydeden Ülker, “Vatandaşımıza devlete olan saygısından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bir özveridir” dedi.
Lara Sahil Bandı Projesi birinci etap uygulamasının yarın başlayacağını belirten Ülker, halkın ücretsiz yararlanabileceği halk plajı için, duş ve soyunma kabinleri inşa edileceğini söyledi.

-İŞLETME SAHİBİ İSYAN ETTİ-

Öte yandan, işletmeci Ferit Ekici, Lara Birlik'ten kiraladığı moteli 20 yıldır işlettiklerini ve Birliğin hukuki dayanağı bulunmadan tahliye ve yıkım yapmak istediğini savundu.
Turistlerin rahatsız olmaması için yıkımı kendilerinin gerçekleştirdiğini anlatan Ekici, tahliye davasının temyiz sürecinde olduğunu vurguladı.
Tesise kaçak bina yapılmadığını, sadece prefabrik su ve çocuk parkı eklendiğini ifade eden Ekici, bunların dışında Birlik tarafından kaçak olarak gösterilen binaların tamamının işletme planlarında bulunduğuna dikkati çekti.
Hakkını sonuna kadar arayacağını dile getiren Ekici, gerekirse AİHM'ye gideceğini sözlerine ekledi.
Ekipler, motelde kaçak olduğu öne sürülen bölümleri yıkmak için 7 Haziran'da buraya gitmiş, İl İdare Kurulu ile Lara Birlik kararları arasındaki farklılık nedeniyle yıkım gerçekleşmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!