Antalya Devlet Opera ve Balesi kuruluşunun birinci yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Antalya Devlet Opera ve Balesi kuruluşunun birinci yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Coşkuyla kutladılar

Antalya Devlet Opera ve Balesi kuruluşunun birinci yıldönümünü AKM'de muhteşem bir sanat ziyafetiyle kutladı.

Gösteri büyüledi

Kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen G.Verdi'nin en ünlü eserlerinden biri olan 4 perdelik La Traviata, İtalyanca olarak ADOB sanatçıları tarafından ustalıkla sahnelendi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 1'inci kuruluş yıldönümündeki etkinlikler dillerden düşmüyor. AKM'deki gösteride G. Verdi'nin en ünlü eserlerinden biri olan 4 perdelik La Traviata, İtalyanca olan orijinal dilinde seslendirildi. Bulgar Rejisör Kouzman Popov'un sahnelediği La Traviata'nın Orkestra Şefi Victor Dumanescu. Koro şefliğini Bibieha Zekilova'nın yaptığı eserde Ankara Devlet Opera ve Balesi solisti Tenor İhsan Ekber ile Soprano Esra Kalmukoğlu muhteşem bir sanat ziyafeti çekti.

PLAKET VERİLDİ

AKM'de gerçekleştirilen prömiyer herkesin beğenisini kazandı. Prömiyeri Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de izledi. ADOB'nin kuruluşuna katkılarından dolayı Bakan Türk'e, Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel ve Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Akbulut'a, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı ile Devlet Opara ve Balesi Antalya Müdürü Tamer Aykut tarafından plaket verildi. Yapılan La Traviata 23 Mayıs'ta da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

YENİ KURULDUK

Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Tamer Aykut, kutlama gecesinde yaptığı konuşmada Antalya seyircisiyle ilk tanışmalarının Çardaş Prensesi Opereti ile gerçekleştiğini söyledi. Aykut, ‘‘Opera ve balemiz henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen iki bale ve bir müzikalle etkinliklerimizi sürdürdük. Şimdi ise ilk büyük operamızı gerçekleştiriyoruz’’ dedi. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin yeni sezonu da La Traviata ile açacağı bildirildi.

Bakana plaket

Devlet Opera ve Balesi Antalya Müdürü Tamer Aykut, ADOB'nin kuruluşuna imza atan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e şükran plaketi verdi.

ADOB'nin 1'inci kuruluş yıldönümü etkinliğine katılmayan Kültür Bakanı İstemihen Talay'ın plaketini Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Akbulut aldı.

Temİzel'e teŞekkür

ADOB'un kuruluşuna onay veren dönemin Maliye Bakanı Zekeriya Temiz'e plaketini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!