Antalya’da her yer ay-yıldızlı bayrak

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da her yer ay-yıldızlı bayrak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

Antalya’nın en işlek noktalarından Dönerciler Çarşısı karşısındaki Büyükşehir Belediye İşhanı’nda meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü, 14’ü turist 87 kişinin yaralandığı patlamanın ardından bölgedeki esnaf, turizmciler, belediyeler ve devlet kurumları, birbirlerine kenetlenip terörün izini bir gecede sildi. Antalyalılar, her yere ay-yıldızlı bayrak astılar.

ANTALYALI, terörün izini silmek için "yek vücut" oldu ve ortak hareket etti. Patlamadan sonra işyerlerine bayrak asan esnaf, gece sabaha kadar çalışarak kırık masa ve sandalyelerini onardı, camlarını taktırdı, tabelalarını yeniledi. Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin ekipleri de, sabaha kadar süren çalışmayla, patlamada hasar gören kaldırımları temizleyip kırmızı-beyaz renklere boyadı. Patlamanın meydana geldiği Atatürk Caddesi üzerine iki dev Türk bayrağı asılırken, işhanının çatısındaki direğe de bayrak çekildi. Esnaf işyerlerini ay-yıldızlı bayraklarla donattı.

TABURCU OLUYORLAR

Saldırıda yaralanan ve hastanelerde tedavi gören 87 kişi, taburcu edilmeye başlandı. 50 kişinin kısa süre sonra taburcu edileceği belirtilirken, durumu ağır olan yaralıların Antalya Devlet Hastanesi’nde ameliyattan çıktığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. 4’ü Ürdün, 3’ü Rus, 3’ü Alman, 2’si Hollandalı, 1’i İsrail ve 1’i de İran vatandaşı olan yaralı turistlerin sağlık durumunun da iyi olduğu kaydedildi.

BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

Polis, patlamada yaralanarak getirildiği Devlet Hastanesi Acil Servisi’nden çıkıp giden bir kişiyi şüpheli olarak arıyor. Elinde kesikler bulunan ve adının ’Olgun’ olduğunu söyleyen 40 yaşlarındaki kişinin tedavisi olmadan hastaneden kaçmasını şüpheli gören polis, eşkal üzerinde çalışma başlattı. Tezgahını normal zamanından erken kapattığı için gözaltına alınan simitçi Erdoğan Tokay, olayla ilgisinin olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!