Anne hapis cezası aldı, çocuklar ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Anne hapis cezası aldı, çocuklar ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 16:10

Erzurum'un Çat ilçesinde kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle 20 ay hapse muhkum olan 7 çocuk annesi dul kadın, bakacak kimseleri olmadığı için en küçük iki çocuğunu yanına aldı. Kadının diğer 5 çocuğuna ise kaymakamlık maaş bağlayıp giysi ve gıda malzemesi yardımında bulundu.

Alınan bilgiye göre, Çat ilçesine bağlı Karaşeyh köyünde Aras Elektrik Dağıtım AŞ ekiplerince yapılan kontrollerde, kaçak elektrik kullandığını belirlenen 7 çocuk annesi 32 yaşındaki Atike Agül hakkında 2007 yılının ocak ayında Çat Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.

2008 yılının şubat ayında yargılama tamamlandı ve geçen yıl eşini kanser hastalığı nedeniyle öldüğü öğrenilen Agül'e 20 ay hapis cezası verildi.
18 Aralıkta ise bakacak kimseleri olmadığından 4 yaşındaki İlknur ile 5 yaşındaki İpek'i yanına alan Agül, cezaevine konuldu.

Annelerinin iki kardeşleriyle birlikte cezaevine girmesinin ardından diğer 5 çocuk harabe durumundaki köy evinde yaşam mücadelesi vermeye başladı.

ÇOCUKLARA KAYMAKAMLIK SAHİP ÇIKTI

Çat Kaymakamı Hasan Balcı, yaptığı açıklamada, Karaşeyh köyü muhtarının uyarmasına rağmen Agül ile yakınlarının mahkeme kararının temyize götürmediğini söyledi.

Temyize götürülmemesi nedeniyle mahkeme kararının kesinleştiğini ifade eden Balcı, “Agül'ün zaten okuma yazması yok. Konunun ciddiyetinin de farkında olmamış. Yakınları da kadına sahip çıkmayınca hapis cezası kesinleşmiş” dedi.

Agül'ün hapse girmesi üzerine köyde kalan ve yaşları 8 ila 17 arasında değişen çocuklara sahip çıktıklarını, çocuklara giysi ve gıda malzemesi yardımında bulunduklarını dile getiren Balcı, “Çocuklara her ay 130 YTL maaş vereceğiz. Anneleri çıkana kadar çocuklara bakacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!