Anne ben neden esmerim

Güncelleme Tarihi:

Anne ben neden esmerim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Alman Der Spiegel dergisi, Türklerden nefret ederken, üç yıl önce Türk olduğunu öğrendiği annesinin izini Mersin köylerinde arayan 24 yaşındaki Sabrina Kirsten’in film gibi hikâyesini yayınladı.

Haberin Devamı

Der Spiegel dergisinin “Hayatının Yalanı” başlığıyla verdiği, Mersin ile Almanya’nın Duisburg kenti arasında geçen hikâye, rahim kanseri nedeniyle yeniden anne olamayacağını öğrenen Conny isimli Alman kadının ikinci eşine çocuk “hediye etmek istemesiyle” başladı. ‘Sunny’ takma isimli Türk komşusu, memleketi Mersin’de bebek aramayı önerdi. Mersin’e giden ve bebek bulamayan iki komşuya kısa süre sonra haber geldi. Bebek bulunmuştu. İki komşu, tekrar Mersin’e giderek bir hemşireden 2 bin 500 mark karşılığında yeni doğmuş bir bebek satın aldı. Bebeğe Sabrina ismi verildi.

16 YAŞINDA GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Conny’ye de annenin 17 yaşında köyde yaşayan bir kadın olduğu, bebekten kurtulmak istediği anlatıldı. Conny, Alman konsolosluğundan geçici bebek kimliği alarak, Almanya’ya döndü. Bu arada Romanya’dan da iki kardeş getirdi, biri öldü, diğeri kayboldu. Conny, Sabrina’nın neden esmer ve siyah saçlı olduğuna yönelik sorularını yanıtlamadı ve Türklerden nefret etmesini sağladı. Sabrina Kirsten 16 yaşındayken, gençlik dairesi ortadan kaybolan Romanyalı kardeşleri aramaya başladı. Conny, Sabrina’ya gerçek annesinin kendisi olmadığını itiraf etti.

TÜRKLERDEN NEFRET EDERKEN...

Sabrina 19 yaşına geldiğinde evden atıldı ve biyolojik annesini bulmaya karar verdi. Anne ve babasının Türk olduğunu öğrendi. “Türklerden nefret ederken kendim Türk çıktım’ diyen Sabrina ilk önce “satışa” yardım eden Türk komşuyu buldu. Der Spiegel’den Özlem Gezer ile Barbara Schmid ile ikili Mersin’e geldi. Sabrina’ya ilk sütü veren ‘Sunny’nin kız kardeşi, annenin Mersin’in doğusundaki bir köyden olduğunu, çilek tarlasında çalışırken yaşadığı bir aşk sonucu hamile kaldığını anlattı. Tüm köyler gezildi. Anneyi tanıyan çıkmadı ve “O kadın evlenip çoluk çocuğa karışmıştır bu hikâyeler başına dert açar” uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Annesini Mersin’de arıyor

Annesini bir türlü bulamayan Sabrina Kirsten, Mersin’e yeniden geleceğini belirtirken, tuhaf bulduğu siyah saçlarını da artık sarıya boyatmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!