Güncelleme Tarihi:
Doç. Dr. Evrüke, çiğ ya da az pişmiş etlerin tüketilmesiyle vücuda giren parazitlerin yarattığı enfeksiyonun düşüğe neden olabileceğini söyledi.
Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artığına dikkati çeken Evrüke, şöyle konuÅŸtu:Â
''Hamileler, yaÄŸda kızarmış, baharatlı, çiÄŸ ya da az piÅŸmiÅŸ et ile çiÄŸköfte yememeli, sakatat ürünlerinden uzak durmalı. Ayrıca, ağır kokuların oluÅŸtuÄŸu et piÅŸirilen yerden uzakta durulmalı. Ä°steniyorsa yaÄŸsız ve haÅŸlama et yenilerek bağırsak hareketleri düzenlenmelidir. Dikkat edilmezse kabızlık, kramp, baÅŸ ve bel aÄŸrısı, mide yanması, kusma, hemoroit sorunları nedeniyle bayram zehir olur.'Â
Anne adaylarının uzun süreli seyahatlerden de kaçınması, bulantı ve kusmayı önleyici ilaçlar almaması gerektiÄŸini ifade eden Evrüke, şöyle devam etti:Â
''Hamileler, bayram gezilerini dikkatli planlamalı. Alçak topuklu ayakkabılar, bol ve pamuklu kıyafetler giymeli. Çorap ve iç çamaşırlarının lastikleri çok sıkı olmamalı. Yolculukların süresi 3 saati geçmemeli. Dinlenme esnasında otomobilden inerek 15-20 dakikalık yürüyüşler yapılmalıdır.''Â
Hamilelere beyaz ekmek yerine, kepekli ekmek ile bol miktarda kuruüzüm, erik ve kayısı kompostosu önerdiklerini biln Evrüke, '' Kalsiyumu zengin süt ve süt ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ve balık tüketilmelidir'' dedi.