Ankara'dan Ermenistan'a başsağlığı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Ankaradan Ermenistana başsağlığı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 14:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan Başbakanı Andranik Margaryan'ın ölümü üzerine Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan'a başsağlığı mesajı gönderdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül'ün Ermenistan lideri Koçaryan'a başsağlığı dileği dünya kamuoyu tarafından Türkiye'nin iyi niyet mesajı olarak algılandı.

 

Ermenistan'da 1999 yılı Ekim ayında dönemin Başbakanı Vazgen Sarkisyan'ın dahil olduğu 8 siyasetçinin öldürüldüğü kanlı parlamento saldırısından sonra Devlet Başkanı Robert Koçaryan tarafından Başbakanlığa atanan Margaryan, geçen pazar günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

 

AKDAMAR TÖRENİ İÇİN 19 KİŞİLİK ERMENİ HEYETİ

 

Bu arada Van’da restore edilen Ermeni Akdamar kilisesinin perşembe günü yapılacak açılış töreni için Ermenistan’dan Kültür Bakan Yardımcısı Gagik Gyurjyan’ın başkanlığındaki 19 kişilik heyetin katılması kesinleşti.

 

Haberin Devamı

Bir müze olarak kullanılması kararlaştırılan Akdamar kilisesinin restore edildikten sonra yeniden açılması dolayısıyla perşembe günü düzenlenecek törende Ermenistan devleti resmen temsil edilecek. Törene Ermenistan’dan Kültür Bakan Yardımcısı Gagik Gyurjyan’ın başkanlığındaki 19 kişilik heyetinin katılacak.

 

Ermenistan heyetinin, Türkiye’ye karayolu ile Gürcistan üzerinden giriş yapacağı, Ardahan'a bağlı Posov’dan Van’a ulaşacağı belirtildi. Geceyi Kars’ta geçirecek olan heyette Ermeni kökenli bir Gürcü milletvekilinin de yer alacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!