Ankara'da sahte para operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Ankarada sahte para operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 11:01

İstanbul'dan, piyasaya sahte para sürmek amacıyla Ankara'ya gelen 3 kişilik şebeke, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek, İstanbul'dan Ankara'ya çok miktarda sahte para getirileceğini tespit etti.

Sahte paranın getirildiği belirlenen 42 KS 115 plakalı otomobili İstanbul otobanında takibe alan Mali Büro Amirliği ekipleri, Başkent Bulvarı üzerinde aracı durdurarak arama yaptılar.

Aramada, otomobilin koltuk döşemeleri içerisine gizlenmiş bin 303 adet sahte 50 YTL, 380 adet sahte 100 YTL olmak üzere toplam 103 bin 150 YTL ele geçirildi. Olayla ilgili Vedat Ç., Rasim Y. ve Hakan D. gözaltına alındı.

Bu arada, mali polis, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir istihbaratı değerlendirerek, Fırat T.'yi gözaltına aldı.

Antalya'dan gelen Fırat T.'nin üzerinde yapılan aramada Roma dönemine ait 2 adet kartal figürlü altın küpe, 2 adet altın yaka iğnesi, 1 adet altın yüzük, Helenistik ve Roma dönemlerine ait 19 adet bronz ve gümüş sikke, 1 adet bronz mühür, 3 adet bronz yüzük ve Bizans dönemine ait 1 adet bronz haç ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan Fırat T., söz konusu tarihi eserleri Antalya'da kazı yapmak suretiyle bulduğunu iddia etti.
Sahte para ve tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili gözaltına alınan 4 kişi, mahkemeye gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!