Ankara'da kuş gribine yakalanan hasta yok

Güncelleme Tarihi:

Ankarada kuş gribine yakalanan hasta yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 19:29

Ankara’daki kuş gribi vakalarıyla ilgili oluşturulan Kriz Merkezi, Beypazarı İlçesi’ndeki şüpheli hayvan ölümleriyle ilgili yapılan incelemenin sonuçlarının pozitif çıktığını, hayvanlarla temas eden vatandaşların gerekli muayene ve tetkiklerinin yapıldıktan sonra evlerine gönderildiğini bildirdi.

Haberin Devamı


Kriz Merkezi, "İlimizde kuş gribiyle ilgili kesin tanı almış bir hasta bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.

Ankara’daki kuş gribi vakalarıyla ilgili oluşturulan Kriz Merkezi, "İlimizde kuş gribiyle ilgili kesin tanı almış bir hasta bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı. Ankara Valisi Kemal Önal’ın talimatıyla oluşturulan ve başkanlığını İl Sağlık Müdürü Selahattin Şahin’in yaptığı Kriz Merkezi, Ankara’daki şüpheli olaylar konusunda yetişkinler için Numune Hastanesi, çocuklar için de Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerekli tüm tıbbi ön hazırlıklarının yapıldığı belirtildi.

BEYPAZARI’NDA KUŞ GRİBİ

Kriz Merkezi’nden yapılan açıklamada, Beypazarı İlçe Tarım Müdürlüğü’ne iki vatandaş tarafından şüpheli hayvan ölümü ihbarı yapıldığı belirtilerek, "Bu ihbar üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden görevlendirilen 5 personel olay yerine giderek, ölü hayvanlardan numune alımı yapmışlardır. Alınan numuneler incelenmek üzere Ankara Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne teslim edilmiştir. Söz konusu numuneler, yapılan incelemede pozitif çıkmıştır" denildi. Kriz Merkezi açıklamasında şöyle denildi: "Numuneler ile temas eden personel ve vatandaşlar da 6 Ocak 2006 tarihinde Beypazarı’ndan ambulans ile alınarak, bu amaçla daha önceden hazırlanan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmiş, gerekli muayene ve tetkikler yapılarak, vatandaşlar evlerine gönderilmiştir. İlimizde kuş gribiyle ilgili kesin tanı almış hasta bulunmamaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!