Ankara'da Kızılay Meydanı kavgası

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Kızılay Meydanı kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 18:03

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kızılay’daki SSK binası arsasının büyük bölümünü Emek Meydanı yapacaklarını belirterek binanın yıkılmasına karşı çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Bizi engellemeye çalışanlar, halk nezdinde bunun hesabını verecekler” dedi.

Tanık, Çankaya Belediyesi’nde yaptığı basın toplantısında, Danıştay kararıyla Çankaya Belediyesi’ne verilen SSK binasının yıkılmasına engel olan Gökçek’i eleştirdi. Binanın 1,5 ay içinde herhangi bir anlaşmazlık yaşanmadan tahliye edildiğini söyleyen Tanık, amaçlarının alanın altıda birine yeni bir bina yapmak, altıda beşini ise açık alan olarak bırakarak, Emek Meydanı’na dönüştürmek olduğunu belirtti. Tanık, Gökçek’in binanın yıkılmasını engellemesi üzerine yeni bina yapma projesinin ertelendiğini ifade etti.

“KENDİLERİNE BENZEMEYİZ”

Tanık, “Çankaya’nın merkezi, Ankara’nın kalbi” olarak tanımladığı Kızılay’ın terk edilmiş bir çöküntü alanına dönüşmekte olduğunu, bölgenin yapılaşması, güvenlikli ve huzurlu bir kent ortamına dönüşmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Yaya bölgelerini de bu amaçla geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Tanık, işportacıların alan dışına çıkarılmasında uygulamanın kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Çankaya Belediyesi’nin boşaltılan yerleri kendilerine yakın isimlere işporta için verileceği iddialarına da yanıt veren Tanık, “Böyle bir şey asla mümkün değil, biz kendilerine benzemeyiz” dedi.

Tanık, kişisel faydayı değil, ortak kamu yararını gözettiklerini vurgularak, şunları söyledi:

“İnsanın olmadığı yerde karanlık hakimdir. Biz insanın olduğu yerleri düzenleyerek aydınlığa ulaşabileceğimize inanıyoruz. Kentin özgürleşme girişiminin toplumsal yaşam düzenine uymakla başladığını biliyoruz. Konur, Karanfil, Yüksel Bölgesi’nin kültürel kimliğiyle yaşanabilir mekanlara dönüşmesini, kalitesinin yükselmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda özenle çalışmaya devam edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!