Ankara'da havalı tabanca dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Ankarada havalı tabanca dehşeti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 19, 2002 12:37

Ankara'da dün havalı tabanca kullanan bir kişi 7'si kadın 8 kişiyi yaraladı. Saldırganın peşine düşen emniyet yetkilileri ''ABD'deki suikastçıya özenen bir sapıkla karşı karşıyayız'' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Başkentte dün meydana gelen ayrı ayrı olaylarda 7'si kadın toplam 8 kişi, havalı tabancayla saldırıya uğrayarak yaralandı.

İlk olay saat 12.30 sıralarında Beşevler'de meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen bir kişi, G.Ü. Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Şafak Murat Altınbaş'a (18) ateş etti. Saldırgan olay yerinden kaçarken, hafif yaralanan Altınbaş,kendisine ateş eden kişiyi tanımadığını söyledi.

Akşam saatlerinde tekrar ortaya çıkan saldırgan, 17.45 sıralarındaBahçelievler'de Mihriban Tuğba Güler (19) adlı kadını kolundan vurdu. Özürlülerin eğitim gördüğü bir okulda görev yapan Güler, havanın karanlık olması nedeniyle ateş eden kişiyi görmediğini kaydetti.

Saldırgan, daha sonra Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı'nda G.Ãœ. Hastanesi'nde hemÅŸire olarak görev yapan GüneÅŸ Gümüş'ü (19) yaraladı. GMK Bulvarı'ndan Kızılay istikametine kaçan silahlı kiÅŸi, bu kez de G.Ãœ. Ä°ktisadi Bilimler Fakültesi öğrencisi Arzu NeÅŸe Gürbüz'ü (18) vurdu. Saldırgan, kısa bir süre sonra da yine G.Ãœ'de öğrenci olan Meltem Meran'ı (18) vurarak yaraladı.Â

Haberin Devamı

Havalı tabanca kullanan saldırgan HemÅŸirelik Yüksek Okulu Öğrencisi Fatma Metin'i de yaraladı. Saldırgan Kızılay istikametine yaklaÅŸtığı sırada, kimliÄŸi alınamayan bir kadını da aynı tip tabanca kullanarak yaraladı.Â

Olaylar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ve resmi ekipler, Kızılay bölgesini çember içine alarak, üzerinde siyah mont bulunan 30 yaşlarında ve elinde çanta bulunan saldırganın peşine düştüler. Diğer birimlerin de takviyesiyle bölgede arama yapan ekipler, henüz saldırganın izine rastlayamadı.

Emniyet yetkilileri, aynı tip olayın 2 gün önce de BeÅŸevler'de yaÅŸandığını, otobüs durağında bekleyen üniversite öğrencisi Burcu G. (21) ile kimliÄŸi alınamayan bir kiÅŸinin daha havalı silahla yaralandığını kaydettiler.Â

Polis, havalı tabancanın kullanıldığını belirleyerek, saldırganların yakalanması için çalışma baÅŸlattı. Yetkililer, saldırganın Amerika'daki keskin niÅŸancıdan etkilendiÄŸini sandıklarını söylediler. Saldırganın kullandığı havalı tabancanın saçma attığını kaydeden yetkililer, genellikle kadınlara ateÅŸ eden bu kiÅŸinin psikolojik sorunları olabileceÄŸini belirttiler.Â

Haberin Devamı

Olaylar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekiplere saldırganın eşkali verilerek, yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!