Güncelleme Tarihi:
19 ayrı adreste yapılan aramalara iliÅŸkin 9 kiÅŸi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. SoruÅŸturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Åžerif ÇoÅŸkun Ulusoy’un ofisinde arama yapıldı. Ulusoy hakkında gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.  Â
MAHKEMENİN NAİP HAKİMİ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
OYAK GENEL MÜDÜRÜ'NÜN EVİNDE ARAMA / WEB TV
9 GÖZALTI KARARI VAR  Â
Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah operasyon düzenlendi. TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık bu sabah düğmeye bastı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce alınan karar gereği, OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılıyor. Aramalara ilişkin 9 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Soruşturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy’un ofisinde arama yapıldı. Ulusoy hakkında gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.
TÜBİTAKTAN SONRA EMNİYETTEN DE GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ RAPORU
TÃœBÄ°TAK’ın raporunu inceleyen soruÅŸturma savcısı, Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı hard diskleri incelemesini ve rapor hazırlamasını istedi. Emniyet hazırladığı raporda TÃœBÄ°TAK gibi ‘hard disklerin bir bölümünün geri döndürülemez ÅŸekilde silindiÄŸini’ belirtti. Bu iki rapor doÄŸrultusunda bugün Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının ait olduÄŸu OYAK ÅŸirketine yönelik bir operasyon baÅŸlatıldı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine 19 Ocak 2010 yılında başlatılan Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına yönelik soruşturmada iki sene sonra operasyon yapılmasında iki rapor etkili oldu.
TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık adli emanete kaldırılan güvenlik kameralarına ait hard diskleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Muammer Akkaş, söz konusu hard disklerde herhangi bir silinme yapılıp yapılmadığının incelenmesini istedi. Söz konusu hard diskleri inceleyen emniyet, geçtiğimiz günlerde savcılığa raporunu ulaştırdı. Emniyet’in raporu da TÜBİTAK’ın raporuna benzer bir şekilde oldu. Raporda Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı hard disklerin bir bölümünün geri döndürülemez şekilde silindiğini belirtti. Emniyetin bu raporunun ardından operasyon için düğmeye basıldı ve bu sabah OYAK’a ait şubelerde aramalar gerçekleştirildi.
SORUŞTURMA MAHKEMENİN SUÇ DUYURUSU İLE BAŞLADI
Danıştay saldırısının ardından Danıştay’ın güvenliğini sağlayan Oyak Savunma ve Güvenlik Şirketi, binadaki kameraların cinayetten bir gün önce bozulduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Danıştay saldırısına ilişkin davanın birleştiği Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜBİTAK’tan Oyak Savunma ve Güvenlik Şirketi’ne ait binadaki kameraların incelenmesini istedi. TÜBİTAK incelemesinin ardından mahkemeye gönderdiği 6 sayfalık raporda, kayıt yapılan harddisklerin bir kısmının bilinçli olarak geri döndürülemez şekilde silindiğini belirtti.
SORUŞTURMA 19 OCAK 2010’DA BAŞLADI
Bu rapor üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay binasına ait güvenlik kamerası görüntü kayıtlarının silinmesiyle ilgili, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 19 Ocak 2010’da soruşturma başlattı. Özel yetkili Süleyman Pehlivan tarafından başlatılan soruşturma, Pehlivan’ın Yargıtay’da görevlendirilmesinin ardından şu anda savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülüyor.
ULUSOY'UN ADRESÄ°NDEKÄ° ARAMA SONA ERDÄ°
Etiler'de OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'un ofis olarak kullandığı iddia edilen adreste yapılan arama tamamlandı.
Cengiz Topel Caddesi Gülşen Sokak'ta OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'un ofis olarak kullandığı iddia edilen adreste, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, avukatlar nezaretinde sabah saat 08.00 sıralarında başlayan arama, saat 19.40'ta sona erdi.
Polis ekipleri, evrak çantaları ve bilgisayar imajı almaya yarayan teçhizatla birlikte söz konusu adresten ayrıldı.
DANIÅžTAY SALDIRISI
Alparslan Arslan adlı kiÅŸi, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. dairesine silahlı saldırıda bulunmuÅŸtu. Saldırı sonrasında, Danıştay Ä°kinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında daire baÅŸkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştı. Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken Danıştay'da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı.   Â
OYAK 'RAPOR YOK' DEDÄ°, TÃœBÄ°TAK YALANLADI
Â