Ankara bayram namazı saatleri.. Ankara'da bayram namazı saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Ankara bayram namazı saatleri.. Ankarada bayram namazı saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 22:40

Ankara'da yaşayan vatandaşlar kentlerindeki bayram namazı saatlerin merak ediyorlar. Kurban Bayramı yarın kılınacak bayram namazı ile başlayacak. Peki Ankara'da bayram namazı saatleri nedir? İşte Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu, kent sakinlerinin araştırdığı konular arasında yer aldı. Kent merkezi ve ilçelerde ikamet eden yüz binlerce kişinin camilere akın edeceği bayram namazı ile dini vecibeler yerine getirilecek. Peki, Diyanet'ten alınan bilgilere göre Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, Ankara ve ilçelerinin kapsayan bayram namazı saatleri

Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu, yüz binlerce kişinin araştırdığı konular arasında yer aldı. Dini vecibelerin gerçekleştirilmesi için sabahın erken saatlerinde uyanacak olan vatandaşlar, bayram namazının ardından mezbahanelere yönelecek. Peki, Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, detaylı bilgiler

ANKARA BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

Haberin Devamı

Merkez: 06.56
Akyurt: 06.55
Ayaş: 06.58
Bala: 06.55
Beypazarı: 07.00
Çubuk: 06.55
Çamlıdere: 06.57
Elmadağ: 06.55
Evren: 06.53
Güdül: 06.58
Haymana: 06.58
Kalecik: 06.54
Kahramankazan: 06.57
Kızılcahamam: 06.57
Nallıhan: 07.02
Polatlı: 06.59
Şereflikoçhisar: 06.54

KURBAN ETİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİDİR?

İslâm âlimlerinin çoğunluğu kurban etinin üç eşit parçaya bölünüp bir parçasının kurban sahibi ve bakmakla yükümlü olduğu kimseler tarafından tüketilmesini, ikinci parçanın zengin bile olsalar eş, dost ve akrabaya hediye veya ikram edilmesini, üçüncü parçanın ise kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi kimselere dağıtılmasını tavsiye ederler. Kişinin bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin kalabalık olması veya ihtiyaçlarının bulunması halinde kurban etinin kimseye dağıtılmadan evde tüketilmesinde de bir sakınca görülmemiştir. Bu konuda kesin bir sınır yoktur. Kurban sahibinin kurban etinden hem yemesi ve ikram etmesi hem de dağıtması esastır. Bunun ölçü ve şeklini her mükellef kendi konum ve imkânını, başkalarının durum ve imkânını ayrı ayrı gözden geçirerek
bizzat belirlemeli ve bu konuda ibadet anlayışıyla hareket etmelidir.

KURBAN BAYRAMI NAMAZI NASIL KILINIR?

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

Haberin Devamı

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikİnci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

Haberin Devamı

4) Burdan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena dualarını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

 

BAKMADAN GEÇME!