Anayasa, tarihi binada yazılacak

Güncelleme Tarihi:

Anayasa, tarihi binada yazılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 00:00

ANAYASA Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasayı daha önce Orman Bakanlığı olarak kullanılan TBMM’nin Atatürk Bulvarı üzerindeki tarihi ek binasında özel olarak oluşturulan salonda yazacak.
Çiçek’ten teftiş
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, anayasanın yazılacağı yerdeki düzenlemeleri dün yerinde inceledi. Çiçek’e teftişinde TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi eşlik etti. Ek binada eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun kullandığı oda ile diğer odalar komisyona ayrıldı. Bu binada bir toplantı salonu, AK Parti, CHP, MHP ve BDP grupları ile komisyon uzmanları için ayrı ayrı odalar oluşturuldu. Komisyonun çalışacağı bölüme giriş, ana binadan bağımsız olacak. Bu bölüme giriş-çıkış, binanın yan tarafında bulunan kapıdan yapılacak. Komisyon yazıma başlamadan önce bugün toplanarak içerikte izlenecek yöntemleri belirleyecek.
Kriz çıktı
Çiçek’in dün gerçekleştirmek istediği danışmanlar toplantısı ise krize neden oldu. CHP milletvekilleri, partilerin anayasa danışmanı olarak belirlediği akademisyenlerle Çiçek’in özel toplantı yapmasına itiraz etti. Bunun üzerine Çiçek toplantıyı iptal etti. Komisyonda, AK Parti’den Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, CHP’den Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof.Dr. Bertil Emrah Oder, Doç. Dr. Selin Esen, Yrd. Doç. Ali Ersoy, Prof. Dr. İlter Turan, Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, MHP’den Prof. Dr. Hasan Tunç ve Prof. Dr. Ali Akyıldız, BDP’den ise avukat Özgür Sevgi Göral ve Meral Daniş Beştaş yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!