ANAP: 99'a hükümetli girelim

Güncelleme Tarihi:

ANAP: 99a hükümetli girelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

ANAP Grup Başkanvekili Metin Öney, Türkiye'nin 1999'a yeni bir hükümetle girmesi için tüm partileri uzlaşmaya çağırırken, partinin ana kademelerinin, hükümeti kurmakla görevlendirilen Yalım Erez'in üslubundan rahatsızlık duydukları belirtildi. Dün basın toplantısı düzenleyen Öney, ‘‘ANAP, Erez'in hükümet çalışmalarında da uzlaşmacı tavrını sürdürecektir. Ülkeyi hükümetsiz bırakanların ihtiraslarını millet sandıkta cezalandıracaktır’’ dedi. Öney, DYP'lilerin Demirel'i Atatürk'e şikayetlerini de traji-komik bulduğunu bildirdi. Öney, ANAP'ın FP'li bir hükümete destek verip vermeyeceği sorusuna ise ‘‘Erez'in bize hangi öneri ile geleceğini bilmiyoruz. Pazartesi günü belli olacak, ancak biz yapıcı tutumumuzu sürdürüp, ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız’’ diye konuştu.

Ancak, Erez'e açık destek veren ANAP'ın önde gelenleri, konuşmalarında daha özenli davranması gerektiğini vurguladılar. Yılmaz'a yakınlığıyla bilinen bazı isimlerin de aralarında olduğu ANAP'lılar, Erez'e şu eleştirileri yöneltti:

Bizim kontenjanımız-dan bakan oldu. Uyumlu çalıştık. Ancak iyi biliyor ki, kabine listesinin bir gün gecikmesi onun yüzünden. Koalisyon ortaklarını razı etmek zaman aldı.

Sanki özelleştirme yapılmak istenmedi gibi hava yaratıyor. Özelleştirmenin nasıl yapıldığını, hangi hukuki prosedürden geçtiğini ve ne kadar sürdüğünü en iyi bilen kendisi.

40 yılda yapılmayan-ları 30 günde yapacakmış. Meclis'ten nasıl kanun geçtiğini bilmiyor mu? Sözünü ettiği bütün kanunlar, bizim tarafımızdan hazırlatılmış ve şu anda Meclis'te bekletilmiyor mu?

Daha önce, ‘Ben çetelere bulaşmış isim değilim ki başbakan olmayayım’ demiş, liderlerin hepsi kötü anlamına gelecek açıklamalar yapmıştı. Şimdi de, Mesut Yılmaz temel atma törenindeyken, ‘Ben temel atan başbakan olmayacağım’ dedi. Eğer hedefi Yılmaz ise haksızlık değil mi?

Bazı ANAP'lılar, Erez'i kullandığı bu üslup nedeniyle, arkadaşca uyaracaklarını söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!