Anaokulları da öğrencilerini sınavla seçecek

Güncelleme Tarihi:

Anaokulları da öğrencilerini sınavla seçecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

8 Yıllık Zorunlu Kesintisiz Eğitim Yasası'nın ardından pek çok özel okul bünyesinde açılan anaokulu ve ilköğretim okulu, 1999-2000 yılı eğitim-öğretimi için, yaz aylarında yapılacak kura, mülakat, seviye tespit sınavı gibi yöntemlerle kapılarını miniklere açacak. Anaokulundan başlayarak çocuklar, ücretleri milyarlarla başlayan bu okullarda eğitim almak için, okula hazırlık yönünden yeterlilik, okuma-yazma, aritmetik becerileri, kavrama ve algılama yeteneklerinin ölçüldüğü sınavlara girecekler.

5 ve 6 yaş gruplarını anaokuluna alacak Terakki Vakfı Okulları'nda, her iki yaş grubu için 16 Haziran'da, ilköğretim okulu birinci sınıf için de 15 Haziran'da noter huzurunda kura çekilecek. 2,3,4 ve 5'inci sınıfa girmek isteyenlere 20 Haziran'da düzey belirleme ve iletişim becerileri, 6,7 ve 8'inci sınıf için ise 27 Haziran'da iletişim becerileri sınavı yapılacak.

Bahçeşehir Koleji'nin anaokulu ve birinci sınıfına girmek isteyenler tanıma çalışmasından geçecekler.

Bilfen İlköğretim Okulu, anaokuluna kabul edeceği 3-6 yaş arası minikleri ve birinci sınıfları 31 Mayıs tarihine kadar ön kayıtla, ara sınıfları ise ay ortasında yapılacak seviye tespit sınavı ile alacak.

Cent Koleji ise anasınıfa ve birinci sınıfa 28 Mayıs'a kadar mülakat, diğerlerine ise 29 Mayıs'ta seviye tespit sınavı, 30 Mayıs'da da mülakat uygulayacak.

Yıldız Koleji de anasınıfı ile 1,2,3 ve 4'üncü sınıflara mülakat, 5,6,7'inci sınıflara da İngilizce seviye tespit sınavı ile öğrenci alacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!